140 de şoferi amendaţi pentru viteză excesivă

140 de şoferi amendaţi pentru viteză excesivă
Modul în care s-a circulat sâmbătă pe drumurile naţionale din judeţul Cluj şi pe Autostrada Transilvania a fost monitorizat prin amplasarea a 13 radare şi s-a soldat cu peste 200 de sancţiuni contravenţionale.
Acţiunea poliţiştilor clujeni a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse în principal din cauza nerespectării regimului legal de viteză şi s-a desfăşurat între orele 14:00 şi 18:00. Aparatele radar au fost amplasate pe drumurile naţionale şi pe tronsonul de autostradă A3 “pentru măsurarea vitezei de rulare a autovehiculelor şi impunerea prevederilor legale în cazul încălcării limitei maxime legale prevăzute”, potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj .

Au fost aplicate 205 sancţiuni contravenţioale, în valoare de peste 31.000 de lei. 140 dintre acestea au fost date pentru depăşirea limitei de viteză. Într-unul dintre cazuri viteza legală de rulare a fost depăşită cu 50 de km pe oră pe respectivul tronson de drum. Celelalte amenzi au fost generate de neutilizarea centurii de siguranţă, depăşiri neregulamentare sau de folosirea telefonului mobil în timpul conducerii. De asemenea, trei conducători auto s-au ales cu permisul suspendat pentru că au fost depistaţi în timp ce săvârşeau abateri grave.

Comenteaza