16 migranţi irakieni încercau să iasă ilegal din ţară

16 migranţi irakieni încercau să iasă ilegal din ţară
16 migranţi irakieni, între care nouă copii, toţi solicitanţi de azil în România, au fost prinşi într-un lan de porumb din judeţul Arad în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Sâmbătă la ora 4.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Curtici, judeţul Arad, au depistat şaisprezece persoane - şapte adulţi şi nouă minori - care se deplasau pe jos, printr-un lan de porumb, spre Ungaria, grupul fiind oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, 7 adulţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, dintre care două femei, şi 9 minori, cu vârste între 7 ani şi 16 de ani.

Toate persoanele sunt solicitante de azil în România şi au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Cei 16 au povestit că au călătorit până în localitatea Dorobanţi cu mai multe taxiuri, iar de aici şi-au continuat călătoria pe jos peste câmp.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comenteaza