162 de blocuri propuse pentru reabilitare termică

162 de blocuri propuse pentru reabilitare termică
Peste 100 de blocuri din Cluj-Napoca sunt propuse pentru a intra în reabilitare termică în 2012, în programul susţinut de guvern. Primarul interimar al municipiului, Radu Moisin, a declarat că anul acesta se vor aloca fonduri pentru susţinerea programului, având în vedere că în 2011 executivul a dat bani doar pe lucrările în execuţie.

Consilierii locali vor dezbate joi un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru 118 blocuri din Cluj-Napoca propuse spre reanvelopare.

"Avem deja documentaţia aprobată la Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) pentru reabilitarea a 14 blocuri din oraş. Se aşteaptă doar ordinul de ministru pentru alocarea fondurilor. Alte 30 de imobile sunt în stadiul de evaluare tehnico-financiară. Am decis să aprobăm documentaţia pentru încă 118 blocuri, pe care o vom înainta ministrului. Am semnale clare de la premierul Emil Boc că anul acesta se vor aloca mai multe fonduri la capitolul reabilitare termică a clădirilor, mai ales că vin şi fonduri europene în acest sens. Acum am pregătit «muniţia» pentru ca în momentul în care se fac alocările de sume să fim prinşi cu cât mai multe blocuri. În 2011 programul de reabilitare a fost susţinut doar în cazul lucrărilor în execuţie, nu s-au pornit lucrări noi", a atras atenţia primarul interimar Radu Moisin.

Acesta a adăugat că sumele vor fi alocate din martie, când se va şti exact ce lucrări vor demara anul acesta cu fonduri din programul derulat de MDRT în parteneriat cu primăria. Până în prezent, la Cluj-Napoca s-au reabilitat termic 5.000 de apartamente în programul susţinut preponderent din fonduri publice. La finalul anului trecut, administraţia locală clujeană a adoptat şi un proiect de hotărâre pentru încurajarea proprietarilor de a-şi reabilita cu fonduri proprii locuinţele, prin acordarea unei scutiri pe şapte ani de la plata impozitului pentru cei cu apartamente reabilitate.

 

 

Comenteaza