Foto 1948, amintiri de nepreţuit! Grup de folclorişti din Floresti, la un concurs de cântece şi dansuri din Cluj-Napoca

1948, amintiri de nepreţuit! Grup de folclorişti din Floresti, la un concurs de cântece şi dansuri din Cluj-Napoca
Amintiri din Vechiul Cluj - Facebook / @Marcel Iliescu
1948, amintiri de nepreţuit! Grup de folclorişti din Floresti, la un concurs de cântece şi dansuri din Cluj-Napoca
1948, amintiri de nepreţuit! Grup de folclorişti din Floresti, la un concurs de cântece şi dansuri din Cluj-Napoca

Mai mulţi clujeni au avut parte de o surpriză extrem de plăcută în urma unei postări de pe grupul de Facebook Amintiri din vechiul Cluj. Unii şi-au recunoscut părinţii sau bunicii în imaginea postată de dl. Marcel Iliescu. 

Fotografia din anul 1948 a fost făcută cu ocazia unui concurs de cântece şi dansuri din Cluj-Napoca. Grupul din Floreşti îmbrăcat în port popular a pozat în Piaţa Unirii, iar pe fundal se observă catedrala Romano – Catolică Sfantul Mihail. 

"Dragi colegi de grup! Deţin două fotografii de interes pentru dragul nostru oraş, Cluj-Napoca. Si anume, prima fotografie care datează din Martie 1948, fotografie făcută cu ocazia unui concurs de cântece şi dansuri din Cluj, grupul fiind din Comuna Floreşti.

În grup, pe rândul de jos, în poziţia a treia din stânga, apare mama soţiei mele. În cea de a doua fotografie, la fel de interesantă, apare mama mamei soţiei mele, lucrand cu suveica la războiul de ţesut, alături de dânsa fiind minunăţiile ieşite din mană, în casa ei bătrânească, existentă şi astăzi. Sper să vă facă plăcere, aşa cum m-am bucurat eu la vederea acestora", a scris dl. Marcel Iliescu, lângă imaginile postate. 

Imediat au reacţionat unii clujeni care şi-au recunoscut unele rude sau cunoscuţi în imaginea cu grupul folcloric din Floreşti.
"- Amintiri de nepreţuit, frumoase fotografii, mulţumim frumos! 
- Am recunoscut şi eu în rândul doi, dreapta este doamna profesoară Oltean Ana. Dânsa împreună cu soţul dumneaei erau coordonatorii corului şi al dansurilor populare din Floresti. În primul rând a doua de la stânga este mătuşa mea Maja Viorelia.
- Cel din faţă e bunicul meu Oltean Nicolae - dl. Chimu pentru floresteni, conducătorul echipei de dansuri, iar în rândul doi, în colt, cu haina închisă la culoare e bunica mea Oltean Ana - doamna Nica.
- Mama mea Maja Rozalie este a patra din primul rând. Sa o odihneasca D-zeu!
- Doamne cât sunt de frumoase, Dumnezeu să le ierte sufletele, pe toate le-am recunoscut, cât au fost de tinere, cu suflete curate! Mulțumesc pentru frumoasa poză!
- Topan Rozalia, în primul rând a doua în partea dreaptă. Pe undeva sus este și tatăl meu Țopan Ioan. Se vede mai puțin. Apoi doamna preoteasă Gherman", au scris unii clujeni la vederea fotografiei document. 

Comenteaza