2.000 de persoane la mitingul aviatic de la Aeroportul Cluj GALERIE FOTO/VIDEO

2.000 de persoane la mitingul aviatic de la Aeroportul Cluj GALERIE FOTO/VIDEO
Clujenii au venit în număr mare, în această dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca unde au asistat la un miting aviatic spectaculos: salturi ale paraşutiştilor, demonstaţii ale planoarelor, acrobaţii cu avioane Extra 300 ale Aeroclubului României, cu elicoptere PUMA şi MIG-uri 21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române.

Mitingul aviatic a început la ora 9.30, iar accesul public pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a fost gratuit. Mii de clujeni, majoritatea înarmaţi cu aparate foto şi camere de filmat, s-au aşezat cuminţi după gardul de protecţie instalat de organizatorii evenimentului şi nu şi-au dezlipit privirea de la cer circa trei ore.

Mitingul aviatic a debutat cu demonstraţii ale planoarelor, după care un grup de paraşutişti a colorat cerul. Unu dintre aceştia a purtat în aer un tricolor imens, ulterior paraşutiştii au defilat cu stegul pe pista aeroportului în aplauzele mulţimii. Spectacolul aviatic a continuat cu "desenele" pe cer realizate de avioanele Aeroclubului României şi s-a încheiat cu evoluţia elicopterelor PUMA şi a MIG-urilor de la Unitatea Militară Câmpia Turzii.

Evident, cei mai impresionaţi de spectacolul pe cer au fost copiii. Au aplaudat paraşutiştii, au comentat acrobaţiile făcute în aer de aeronave cu taţii, iar câţiva pici au ajuns chiar să stea câteva minute bune în cabinele avioanelor. Este vorba despre copiii piloţilor ce au evoluat astăzi la Cluj. Aceştia au mărturisit că la rândul lor s-au urcat prima dată într-un avion la vârste fragede: 5-8 ani şi speră ca băieţii lor să le calce pe urme.

Spectacolul aviatic s-a terminat în jurul orei 11.30. Clujenii au avut la dispoziţie mai multe curse RATUC spre oraş, autobuze suplimentate special cu această ocazie.

 

 

 

Comenteaza