2.000 de persoane la târgul de cariere VIDEO

2.000 de persoane la târgul de cariere VIDEO
Peste 500 de locuri de muncă pentru tineri cu studii superioare au fost scoase astăzi la bătaie la Casa de Cultură a Studenţilor, în cadrul unui târg de joburi. 35 de companii din Cluj şi din alte oraşe au căutat în principal IT-şti, vorbitori de limbi rare şi ingineri. Organizatorii spun că numărul clujenilor care şi-au căutat o slujbă a fost mai mic decat în anii precedenţi.

Târgul de cariere s-a deschis astăzi şi se întinde pe durata a două zile. Organizatorii spun că numărul firmelor care oferă joburi este mai mare decât în anii precedenţi, dar nu şi numărul celor clujenilor care au venit să-şi caute un serviciu.

"Au nevit in jur de 2.000 de persoane dar asteptam sa atingem targhetul de 5.000. La aceasta editie sunt 35 d ecompanii din dom itm dpo, productie si inginerie, oferind este 500 de locuri de munca si asteptam in jur de 4.000 de oamnei", a spus Mihai Cotoş.

Ca de obicei, la mare căutare au fost tinerii informaticieni.

Unii dintre clujeni au venit la târg decişi să îşi găsească un loc de muncă, alţii în schimb au dorit doar să se informeze.Târgul de cariere de la Casa de Cultură a Studenţilor se află anul acesta la cea de-a 12-a ediţie.

Reporter: Ana Maria Nedelea
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza