265.000 de turişti la Cluj, în prima jumătate a anului 2019

265.000 de turişti la Cluj, în prima jumătate a anului 2019
cluj panorama

Judeţul Cluj se situează pe al patrulea loc în clasamentul naţional, în ceea ce priveşte numărul de turişti din primele şase luni ale anului, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

În perioada 1.01.-30.06.2019, numărul de sosiri ale turiştilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică a fost de 265.200 în judeţul Cluj, acesta fiind surclasat de Municipiul Bucureşti (867,9 mii), Braşov (560,6 mii) şi Constanţa (314,2 mii) şi urmat de Prahova (243,9 mii). Numărul de înnoptări ale turiştilor a înregistrat cele mai mari valori în Municipiul Bucureşti (1491,1 mii), Braşov (1106,6 mii), Constanţa (927,3 mii), Prahova (528,7 mii) şi Cluj (498,3 mii).

CNN: Clujul, între cele mai frumoase orașe din Europa cu prea puțini turiști

Cluj-Napoca se numără printre cele mai frumoase 20 de orașe din Europa cu prea puțini turiști, conform unui top realizat de jurnaliștii de la CNN. Este singurul oraș din România inclus în clasament. 

"Cluj-Napoca este al doilea oraș ca mărime din România și este adesea văzut ca o oprire pentru călătorii care caută aventuri în aer liber în Munții Apuseni sau pentru cei dornici să viziteze atracțiile istorice ale Transilvaniei, scrie CNN.

Dar Biserica Sf. Mihail și fascinanta Fabrica de Pensule, o galerie de lucru și un spațiu de artă într-o fostă fabrica de pensule sunt doar două dintre atracțiile care îi fac pe turiști să își dorească să stea mai mult. Cafenelele, barurile sau piețele frumoase sunt câteva dintre ”capcanele” pe care Cluj-Napoca le întinde turiștilor pentru a-i face să stea cât mai mult aici", se arată în articolul citat. 

Celelalte orașe europene incluse în topul CNN sunt Norwich (Marea Britanie), Aarhus (Danemarca), Antwerp (Belgia), Hague (Olanda), Sarajevo (Bosnia), Pristina (Kosovo), Malmo (Suedia), Aberdeen (Scoția), Bern (Elveția), Varșovia (Polonia), Tbilisi (Georgia), Minsk (Belarus), Erevan (Armenia), Debrețin (Ungaria), Ankara (Turcia), Plovdiv (Bulgaria), Trondheim (Norvegia), Torino (Italia). 

Comenteaza