320 de caracterizări pentru eliberarea inculpaţilor din dosarul Jaf la BT

320 de caracterizări pentru eliberarea inculpaţilor din dosarul Jaf la BT
În motivarea instanţei care a dispus eliberarea inculpaţilor din dosarul „Jaf la BT" se arată că avocaţii celor doi au depus 150 de caracterizări făcute de cunoscuţi ai lui Andrei Hosu, şi alte 180 pentru al doilea inculpat, Bogdan Baciu.
">

Caracterizările vin din partea unor profesori, vecini, prieteni ai inculpaţilor, precum şi cetăţeni ai Clujului, fiind depuse, potrivit motivării Tribunalului, „pentru convingerea instanţei că lăsarea inculpatului în stare de libertate nu prezintă un pericol social la ordinea publică".

Pe lângă acestea, au mai fost depuse la dosar şi o carte poştală trimisă lui Andrei Hosu la penitenciarul din Gherla de către PS episcop Irineu Bistriţeanul, precum şi o caracterizare din partea duhovnicului tânărului. Instanţa a apreciat că „nu mai există riscul ca mersul procedurii să mai fie influenţat în vreun fel de atitudinea inculpaţilor, astfel că arestarea preventivă nu se mai legitimează cu aceeaşi evidenţă ca în momentul iniţial".

Citiţi în ediţia de mâine a ZIUA de CLUJ mai multe detalii din motivarea instanţei, prin care a fost înlocuită starea de arest preventiv cu măsura de a nu părăsi localitatea. Hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel iar recursul se va judeca în această săptămână. Cei doi inculpaţi s-ar putea întoarce în familie după judecarea acestuia.

 

Comenteaza