33 de ambulanţe au plecat de la Cluj în 13 judeţe. Ministrul Sănătăţii a înmânat cheile

33 de ambulanţe au plecat de la Cluj în 13 judeţe. Ministrul Sănătăţii a înmânat cheile
De la Cluj au plecat primele 33 de ambulanţe noi în ţară, pentru 13 judeţe unde există deficit mare de maşini. Noile ambulanţe au fost predate într-o atmosferă festivă de către ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

 

Comisia de urgenţă a făcut prioritizarea repartizării ambulanţelor şi necesarul fondurilor la rectificare, iar Bănicioiu a împărţit maşinile la Cluj. Ministrul Sănătăţii a explicat, la Cluj, că aceasta este o primă tranşă de ambulanțe, dintr-un total de 143, oferite de stat pentru a înlocui autospecialele vechi.

"Noi am dat acum o primă tranșă de 37 de ambulanțe de tip B, dotate, mai urmează o tranșă de 143 de ambulanțe până la finalul anului, deci reușim să schimbăm o parte din mașinile foarte vechi. Mașinile care pleacă astăzi în țară sunt în funcție de priorități.

Clujul urmează în tranșa a doua pentru că este bine pus la punct. Aceste mașini vin cu întârziere, ar fi trebuit să vină acum 3, 4 ani. Și anul viitor va fi un an bogat pe partea de infrastructură în sănătate, asta înseamnă că vor veni și ambulanțe", a declarat Bănicioiu.

Noile ambulanţe vor putea fi folosite la orice tip de urgență și vor putea ajunge și în zone greu accesibile. Noile maşini vor putea servi orice tip de urgență, de la accident vascular, până la accident rutier, au defibrilator, posibilitate de transmitere de date, pot intra în legătură cu Unitățile de Primiri Urgențe. "Aceste ambulanțe au fost trimise în locurile unde este deficit mare, unde se lucra cu ambulanțe de tip vechi", a declarat Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Cluj.

Ambulantele vor ajunge în Băcău, Botoşani, Brăila, Călăraşi, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare.

loading...
Etichete
Comenteaza