400 de câini la Napoca Dog Show FOTO / VIDEO

400 de câini la Napoca Dog Show FOTO / VIDEO
Aproape 400 de câini şi-au disputat supremaţia în cea mai mare competiţie din Ardeal, care are loc în weekend la Cluj şi care a ajuns în aceste momente la faza desemnării câştigătorilor, pe rase, grupe şi categorii. Competiţia este jurizată de arbitri internaţionali din 4 ţări.

Napoca Dog Show, care are lo sâmbătă şi duminică la baza sportivă IRA din capătul cartierului Gheorgheni, este compusă dintr-o expoziţie naţională sâmbătă şi o alta internaţională duminică. Evenimentule ste unul cu tradiţie în Cluj, având în vedere că organizatorii, Asociaţia Chinologică Napoca, sărbătoreşte prin acest eveniment 40 de ani de chinologie clujeană.

De altfel aceasta este şi prima expoziţie nocturnă car4e are loc la Cluj. Aceasta este arbitrată de opt "fluieraşi" internaţionali: 3 din România, dar şi 5 arbitri străini, din Austria, Spania, Portugalia şi Belarus.

Daniel Creţu (30 de ani) este unul dintre stăpânii care şi-au adus căţeii la competiţia de la Cluj. El vine tocmai din Iaşi, cu un english cocker spaniel ede doar 14 luni, Clasique Diamond Michael, care, spune Creţu, este cel mai bun junior al rasaei din ţară. "Este prima competiţie accesibilă ca distanţă din ţară, în acest an", spune el, întrebat despre motivul pentru care s-a deplasat din Iaşi până în Cluj, pentru două zile, la Napoca Dog Show.

Evenimentul se află încă în desfăşurare, iar cel mai aşteptat moment al competiţiei, Supreme Best in Show, unde va fi desemnat cel mai bun câine dintre câştigătorii pe rase, grupe şi categorii, este programat peste un sfert de oră.

fotografii Ioana Tohat. Video Mihai Prodan

Comenteaza