4.200 de liceeni clujeni încep azi Bacalaureatul

4.200 de liceeni clujeni încep azi Bacalaureatul
Peste 4.000 de elevi clujeni de clasa a XII-a, din generaţia 2013, încep astăzi examenul de Bacalaureat cu proba de Limba şi Literatura Română.

În total, la nivel judeţean, vor mai participa şi 800 de elevi care şi-au picat una din probe în anii precedenţi.

„Avem înscrişi 4.999 de elevi care vor intra în probele de competenţe, dintre aceştia 4.200 sunt din generaţia 2013, diferenţa fiind dintre cei care nu au reuşit anii trecuţi să-şi ia examenul de bac", a spus inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Cluj, Valentin Cuibus. Promovabilitatea la simulările examenului de Bacalaureat din Cluj, derulate în urmă cu două luni, a fost de 44,31%. Estimările privind promovabilitatea pentru această sesiune a examenelor arată că 60% din elevii clujeni ar putea trece examenul de Bacalaureat.

În judeţul Cluj sunt 68 de centre de examen, iar lucrările vor fi corectate în 5 centre de evaluare (3 în Cluj-Napoca, 1 pentru zona Dej-Gherla şi 1 pentru zona Turda-Huedin).

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional, disponibilă pe www.subiecte2013.edu.ro. Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.

 

Etichete
Comenteaza