4.700 de testări pentru alcool și droguri pe drumurile din Cluj, de Untold

4.700 de testări pentru alcool și droguri pe drumurile din Cluj, de Untold

Polițiștii clujeni au desfășurat acțiuni cu efective mărite în trafic, de joi până duminică, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

În acest context, au fost efectuate aproximativ 4.700 de testări cu aparatele etilotest și drug test conducătorilor auto verificați în trafic.

În total, în perioada în care s-a acționat au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 33 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii rutieri au constatat 69 de infracţiuni, dintre care 42 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive, 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 3 pentru conducerea unui vehicul fără permis şi alte 15 pentru posesie de substanțe psihoactive, potrivit Legii 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului de droguri.

Iată câteva exemple:

Polițiștii au depistat joi, un conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive (cocaină, metamphetmină și ketamină).

În cursul aceleiași zile, un alt șofer a fost oprit pentru control, fiind depistat sub influența substanțelor psihoactive (cocaină și metamphetmină). Totodată, în urma controlului habitaclului autovehiculului condus de acesta a fost depistată o pungă transparentă, ce conținea substanțe solide de culoare alb-transparentă.

Vineri, în jurul orei 23.30, polițiștii au depistat un conducător auto aflat sub influența substanțelor psihoactive (cannabis, metamfetamină).

Sâmbătă, în jurul orei 01.40, un conducător auto a fost depistat cu un autoturism care avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false, ce aparțineau altui autoturism. Totodată autoturismul condus de acesta nu era înnmatriculat.

Tot sâmbătă, în jurul orei 03.05, un bărbat aflat la volanul unui autoturism a fost depistat sub influența substanțelor psihoactive (cannabis). De asemenea, în urma controlului, a fost identificată o substanță vegetală de culoare verde oliv.

Duminică au fost cinci cazuri - în jurul orei 01.00, a fost identificat un conducător auto sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, precum și sub influența substanțelor psihoactive (cocaină și cannabis).

Apoi, în jurul orei 02.00, a fost identificat un conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive, în autoturismul condus de acesta fiind totodată depistate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 16 flacoane cu substanțe susceptibile de a fi interzise.

Un alt bărbat a fost depistat în jurul orei 02.20, conducând un autoturism sub influența substanțelor interzise. Controlul autovehiculului a condus la identificarea unei cantități aproximative de 0,5 grame de substanță de natură vegetală.

În aceeași seară, în jurul orei 22.30, a fost depistat un conducător auto aflat sub influența substanțelor psihoactive (metamfetamină), iar, în jurul orei 23.10, a fost identificat un conducător auto având în aerul expirat o alcoolemie de 0,44 mg/l.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Comenteaza