5.000 de elevi au simulat azi examenul de "bac" la limba română. Ce au spus când au ieşit din sală VIDEO

5.000 de elevi au simulat azi examenul de
Peste 5.000 de elevi din Cluj au susţinut astăzi proba simulată la limba română, în pregătirea bacalaureatului. În premieră, subiectele au diferenţiate, în funcţie de profilul elevilor, uman sau real. La Cluj, simularea examenului de bacalaureat are loc în 68 de licee. 1500 de profesori vor corecta cele 20.000 de lucrări ale elevilor.

Elevii clujeni dau în această săptămână ultimele simulări înaintea examenului de bacalaureat care va avea loc în luna iulie.

"Din evaluările pe care inspectorii le-au făcut, numărul absenţilor este foarte mic", spune inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. "Se pare că prezenţa e de 97-98%. Asta este cea ce ne interesează, un rezultat cu între 8 şi 10 % mai mare decât cel care s-a obţinut anul trecut".

În premieră, elevii de la profilele uman şi real au primit subiecte diferenţiate.

În total, 1.500 de profesori clujeni vor corecta aproximativ 20.000 de lucrări ale elevilor la limba română, limba maternă şi la probele obligatorii şi la alegere.

La Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu", peste o sută de elevi de la profilele uman şi real au simulat examenul la limba română.

"Au fost înscrişi 122 de elevi, cei care trebuie să termine clasa a XII-a, şi numai 119 s-au prezentat", explică directorul liceului, Marinela Zamfir. "Simularea a fost dată în condiţii de examen normal ca şi la examen, cu supraveghere video, cu asistenţi profesori, exact ca şi la examen".

Elevii spun că subiectele de la simulare au fost accesibile. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

Rezultatele simulării vor fi făcute publice înainte de Sărbătorile Pascale.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Lorant Ersek

 

Comenteaza