Breaking news Update 9 persoane dintr-un centru de carantină din Cluj, infectate cu coronavirus

9 persoane dintr-un centru de carantină din Cluj, infectate cu coronavirus

Au fost descoperite 9 cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul persoanelor carantinate într-o zonă de munte din judeţul Cluj. Persoanele în cauză au venit din zona roşie, Italia. 

"În urma testării de ieri 19 martie 2020, au fost depistați pozitiv un număr total de 10 persoane din județul Cluj, din care 9 erau în carantină (5 femei cu vârsta cuprinsă între 28-47 ani și 4 bărbați cu vârsta între 27-51 ani) și o femeie de 29 de ani aflată în autoizolare (a călătorit în Austria, Germania), internată la SCBI după ce a prezentat simptomatologie specifica. Toate cele 9 persoane din carantină au fost transportate în condiții de izolare la SCBI Cluj-Napoca, fiind internate pe secţia dedicata, asimptomatici. Cei din carantină au venit din zona roşie, Italia", transmite Prefectura Cluj.

În acest moment sunt internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, un număr total de 29 persoane depistate pozitiv cu Covid-19, 15 din județul Cluj, celelalte fiind din județele: Bistrița-Năsăud, Maramureș, Covasna, Mureș, Satu Mare, Iași, Sălaj și Brașov. O persoană din județul Cluj este internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, numărul total al cazurilor din județul Cluj confirmate, fiind de 16.

Starea de sănătate a tuturor celor 29 de persoane confirmate este bună, fără elemente de gravitate.

Din cele 140 teste de ieri, 10 au ieşit pozitive din Cluj, 2 din Mureş. 

Comenteaza