A fost activat planul ROȘU de intervenție. 15 copii, transportaţi la spital, cu simptome de enterocolită

A fost activat planul ROȘU de intervenție. 15 copii, transportaţi la spital, cu simptome de enterocolită
| Foto: arhiva

Cincisprezece copii cazaţi la un hotel din Păltiniş au fost transportaţi la spital cu simptome de enterocolită în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce autorităţile din judeţul Sibiu au declanşat, vineri seară, Planul Roşu de Intervenţie.

”În urma evaluării medicale efectuate la faţa locului, 15 copii, cu vârste cuprinse între 8-14 ani, au fost transportaţi la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din municipiul Sibiu, conştienţi”, a anunţat sîmbătă noaptea ISU Sibiu.

 În misiune au fost angrenate următoarele forţe: două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic,  două autospeciale de transport personal şi victime multiple, două microbuze, trei ambulanţe SAJ, o autospecială de primă intervenţie şi comandă. 

Planul Roşu de intervenţie a fost dezactivat după miezul nopţii, scrie News.ro.
 
Vineri seară, la ora 22:19 a fost activat Planul Roşu de Intervenţie în urma unui apel pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 care solicita intervenţia ISU Sibiu la un hotel din staţiunea Păltinis, întrucât mai mulţi copii acuzau stări de rău si simptome de enterocolită”. Conform ISU Sibiu, în hotel erau cazaţi 147 de copii.

Comenteaza