A fost actualizată lista țărilor cu RISC epidemiologic. Spania trece în zona roșie, iar Grecia în cea galbenă

A fost actualizată lista țărilor cu RISC epidemiologic. Spania trece în zona roșie, iar Grecia în cea galbenă
| Foto: ProTv

Cei care au plecat în vacanţă în zonele care au devenit roşii după plecarea lor şi au doar test PCR, nu lista completă a vaccinării anti-COVID efectuată, la întoarcerea din vacanţă vor intra automat în carantină. 

CNSU a publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, pe coduri de culori – roșu, galben și verde, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19. 

Sunt câteva schimbări importante în ceea ce privește țările preferate de români ca destinație de vacanță. Astfel, în zona roșie au intrat, în urma creșterii cazurilor, Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia.

Grecia, o destinație turistică preferată de români, trece din zona verde în zona galbenă. Tot în zona galbenă au fost trecute și Uruguay, Paraguay, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe și Libia.

Cei vaccinați împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, însă - spre deosebire de lista galbenă - cei care vin din țări de pe lista roșie nu sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ. Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Țările din zona roșie:
Insulele Virgine Britanice, Seychelles, Jersey, Cipru, Mongolia, Fiji, Tunisia, Namibia, Columbia, Marea Britanie, Kuweit, Argentina, Cuba, Africa de Sud, Oman, Spania, Costa Rica, Panama, Suriname, Andorra, Georgia, Portugalia, Maldive, Brazilia, Malaysia, Olanda, Nepal, India

Țările din zona galbenă
Kârgâzstan, Uruguay, Paraguay, Irak, Gibraltar, Emiratele Arabe Unite, Iran, Kazahstan, Luxemburg, Federația Rusă, Botswana, Saint Kitts si Nevis, Chile, Insulele Feroe, Trinidad si Tobago, Bolivia, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Grecia, Libia

Lista intră în vigoare începând cu data de 18.07.2021, ora 00:00.

loading...
Comenteaza