A fost prins transportând peste trei tone de acumulatori uzaţi. Amenda a fost mult mai mare ca valoarea mărfii

A fost prins transportând peste trei tone de acumulatori uzaţi. Amenda a fost mult mai mare ca valoarea mărfii
Poliţiştii au confiscat marţi la prânz peste 3000 de kilograme de acumulatori uzaţi, din plumb, transportaţi ilegal. Şoferul asupra căreia s-a descoperit încărcătura a fost lăsat şi fără marfă, şi fără autovehicul, şi cu o amendă usturătoare.

Marfa, în cantitate de 3060 de kilograme, a fost depistată asupra unui şofer din Vrancea, oprit în trafic pe strada Ion Pop Reteganu din Dej, în urma unui control pentru prevenirea şi combaterea transportului şi a comerţului ilegal de mărfuri. 

La solicitarea poliţiştilor, acesta nu a putut furniza actele de provenienţă şi autorizaţia de mediu pentru încărcătura găsită asupra sa.

În consecinţă, "bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 15.000 lei, conform H.G. 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României. În baza prevederilor O.G. 2/2001, s-a dispus confiscarea celor aproximativ 3060 kilograme acumulatori auto, din plumb, în cuantum de circa 9.200 lei. De asemenea, în conformitate cu prevederile H.G. 1061/2008, s-a luat măsura indisponibilizării autoutilitarei cu care s-a efectuat transportul, în valoare de aproximativ 10.000 lei", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Poliţiştii continuă acţiunile pentru a preveni şi combate comiterea de fapte ilicite.

Comenteaza