A fulguit şi au intrat în alertă. La ce vreme să te aştepţi în weekend şi cât de pregătite sunt autorităţile VIDEO

A fulguit şi au intrat în alertă. La ce vreme să te aştepţi în weekend şi cât de pregătite sunt autorităţile VIDEO
Autorităţile clujene au intrat în alertă odată cu primii fulgi de nea. Echipajele de intervenţie, atât cele de la drumuri naţionale, cât şi cele judeţene, s-au pregătit pentru ninsoarea prognozată pentru acest weeek-end. Meteorologii anunţă că sâmbătă şi duminică se va aşterne un strat de zăpadă de peste 5 centimetri în zonele joase, iar la munte va ninge abundent.

Administratorii drumurilor judeţene şi a celor naţionale din Cluj au verificat utilajele de deszăpezire, înainte de ninsorile abundente anunţate în week-end. Încă din cursul zilei de astăzi s-a intervenit cu material antiderapant pe unele sectoare de drum.

"Utilajele sunt verificate in cursul zilei de astazi la bazele de deszapezire si pe trasee. Astăzi s-a intervenit pe drumuri doar cu material antiderapant pentru ca stratul de zapada a fost de 2-3 cm. Deci n-a fost necesara interventia cu utilaje de mare capacitate", spune directorul RAADPP Cluj, Liviu Bota.

Chiar şi pe Autostrada Transilvania a fost nevoie de material antiderapant. "În Cluj s-a dat cu sare inclusiv pe autostradă, s-au folosit aproximativ 31 de tone", spune şeful DRDP Cluj, Eugen Cecan.

Direcţia Regională de Drumuri dispune de 64 de utilaje pe drumurile naţionale şi 19 pe autostradă. Meteorologii spun că precipitaţiile vor reîncepe vineri seara sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar sâmbătă va ninge abundent. La munte, cantităţiile de precipitaţii vor ajunge la 20 de litri pe metru pătrat. Meteorologul Narcis Maier spune că în Cluj se va depune un nou strat de zăpadă sâmbătă şi duminică, nu doar la munte şi şi în zona joasă. Vezi declaraţia acestuia, în materialul video

În municipiul Cluj-Napoca, deszăpezirea este asigurată de cele două firme de salubritate care operează în oraş.

Reporter: Alin Golban
Operator: Lorant Ersek

 

Comenteaza