A început judecarea dosarului “transportatorii”

A început judecarea dosarului “transportatorii”
Cei 12 inculpaţi, printre care şi Ovidiu Vancea, zis Balibacea, cunoscut din cazul atentatului cu grenadă de la Turda, au ajuns, ieri, în faţa unui judecător de la Tribunalul Cluj. Ei sunt acuzaţi că preluau cu tiruri diverse mărfuri de la firme pe care nu le mai duceau la destinaţie.

Instanţa le-a prezentat ieri inculpaţilor faptele de care sunt acuzaţi în rechizitoriu, urmând ca abia la termenul viitor din luna martie să fie audiaţi, din cauza numărului mare al acestora. De altfel, avocaţii lor au cerut ieri trimiterea dosarului înapoi la parchet pe motiv că procurorii le-au prezentat materialul de urmărire penală pe rând, şi nu deodată, la toţi cei 12 inculpaţi, astfel că s-a considerat că ultimul a fost în avantaj văzând ce au declarat ceilalţi când li s-a arătat dosarul. Instanţa a respins însă cererea şi a dispus începerea procesului. Şase dintre inculpaţi, printre care şi Ovidiu Vancea, zis Balibacea, implicat şi în dosarul atentatului cu grenadă din Turda din 2003, se află în arest preventiv, ceilalţi fiind judecaţi în stare de libertate.

Ei sunt acuzaţi de fals, uz de fals şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Mai exact, procurorii susţin că inculpaţii luau marfă de la firme, pe care nu o transportau la destinaţie, ci o vindeau sub preţul pieţei. Opt societăţi s-au constituit părţi civile în dosar, printre care şi Heineken România SA. Sumele vehiculate pentru fiecare firmă sunt între 100.000 şi 600.000 de lei.

 

 

Comenteaza