A început oficial pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva. Mii de credincioși sunt așteptați la slujbă

A început oficial pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva. Mii de credincioși sunt așteptați la slujbă

Aproape 30.000 de credincioși sunt așteptați la Iași pentru a se închina la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. 

Oamenii spun că se roagă, în primul rând, pentru sănătate, pentru cei dragi și, mai nou, se roagă și pentru pace.

Primii care s-au închinat au fost chiar preoții care au cărat racla pe umeri, de jur împrejurul catedralei, până pe bulevard.

Sute de oameni au luat parte la această slujbă impresionantă. Unii dintre ei s-au înghesuit puțin, pentru că-și doreau să fie cât mai aproape de raclă, pentru a atinge diverse obiecte, sau flori pe care să le sfințească, pentru a le duce acasă la cei dragi.

Unii dintre pelerini așteaptă deja de ieri, spun că noaptea a fost lungă și a fost frig, însă nu au mai simțit nimic. Sunt oameni veniți de peste tot din țară, unii dintre ei chiar și din străinătate.

În acest moment, sunt peste 10.000 de persoane la rând, care așteaptă să ajungă la raclă pentru a se închina.

Sunt și oameni care nu au mai venit în ultimii doi ani, din cauza restricțiilor și se bucură că au făcut acest lucru și o vor putea face până sâmbăta viitoare, pentru că până atunci va ține pelerinajul.

Toți cei care doresc să vină să se închine trebuie să știe faptul că sunt, într-adevăr, mai puține rescricții față de anii trecuți, tocmai de aceea este așteptat un număr record de pelerini la Iași, spuneau autoritățile, în jur de 30.000, porivit observatornews.ro.

Comenteaza