A început să prepare droguri pentru a ieşi din depresie

A început să prepare droguri pentru a ieşi din depresie
Femeia de 54 de ani arestată în dosarul “laboratoarele de droguri” le-a spus judecătorilor că a vrut să-şi ajute fiul să treacă peste o depresie mai veche.
Georgeta Szekely a povestit, printre lacrimi, că a ajuns să nu-şi mai înţeleagă fiul, George Mihai, pe care l-a dus şi la psihiatru. Ea a spus că a început fabricarea de produse bio pentru a-şi trata fiul şi pentru ca acesta să aibă o activitate, însă a precizat că altcineva l-a influenţat ulterior să producă droguri. Procurorii susţin că cei doi Szekely au achiziţionat aparatură de laborator în valoare de 500.000 de euro, pentru produs droguri, pe care le-ar fi distribuit până în Marea Britanie sau Bulgaria.

Magistraţii Curţii de Apel au respins ieri recursul Georgetei Szekely împotriva măsurii arestului preventiv pe o perioadă de nouă zile, dispusă în 24 octombrie de tribunal. Avocatul femeii, Călin Budişan, a spus că aceasta nu s-a mai implicat în activitatea fiului ei din vara lui 2009, când substanţele pentru care este acuzată nu erau ilegale. Ordonanţa de Guvern prin care mai multe substanţe folosite la prepararea drogurilor etnobotanice au fost incriminate a intrat în vigoare în februarie 2010. “Învinuita plăteşte pentru faptele fiului ei”, le-a spus judecătorilor Budişan. Georgeta Szekely a declarat că a ajuns să nu-şi mai înţeleagă fiul. “Băiatul meu a suferit o depresie şi l-am dus la psihiatru, unde mi s-a spus că are probleme de integrare în societate. Am încercat să-l tratez cu produse bio. El este un împătimit al ceaiurilor şi al culturii budiste. Şi-a făcut firmă şi site pentru comercializarea unor produse, iar eu m-am gândit că o să treacă peste depresie dacă are activitate”, a spus, cu lacrimi în ochi, femeia. Aceasta a menţionat că fiul ei a fost influenţat negativ de un anume Teodor Drăghici, care este denunţătorul din acest dosar. “Nu mi-a plăcut de acest Drăghici. I-am spus că sunt farmacistă pentru a da impresia că ştiu tot ce fac ei acolo. Eu sunt economistă”, a declarat femeia.

Procurorii DIICOT susţin că Georgeta Szekely “a încercat să zădărnicească aflarea adevărului” prin faptul că a distrus o parte din substanţe şi instrumente de laborator după ce poliţiştii au început percheziţiile domiciliare, iar fiul ei a dispărut, nefiind găsit până în prezent. Femeia a recunoscut distrugerile, însă a precizat că a avut altă intenţie: “am fost atât de înverşunată pe faptele fiului meu, încât am făcut ravagii în depozitul lui”. În schimb, anchetatorii susţin că există o interceptare telefonică care arată că Szekely a contactat-o pe o altă femeie care să-i găsească un alt spaţiu în care să mute substanţele şi utilajele din laboratorul amenajat într-o hală din comuna Gilău. Cei doi Szekely sunt acuzaţi că au pus bazele unei reţele ce producea droguri etnobotanice şi pastile ecstasy în două laboratoare din Sălaj şi Cluj. Aparatura din laboratoare a fost evaluată la 500.000 de euro. Anchetatorii susţin că drogurile erau distribuite atât în ţară, cât şi în străinătate. Trei dintre presupuşii distribuitori din reţea, Dan Adrian Mocanu, Paul Fabian Alba şi Alexandra Adina Lazăr, cu vârste cuprinse între 21 şi 14 ani, sunt arestaţi preventiv de o lună într-un alt dosar, ce urmează să fie conexat cu al lui Szekely. Cei trei sunt acuzaţi că au vândut drogul de mare risc metanonă la zeci de consumatori, printre care şi elevi.

Comenteaza