A intrat în şanţ cu o maşină pe care ar fi furat-o, după ce s-a urcat la volan fără permis

A intrat în şanţ cu o maşină pe care ar fi furat-o, după ce s-a urcat la volan fără permis
Un bărbat de 38 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, fiind urmărit penal, după ce ar fi furat o maşină pe care apoi a condus-o fără permis. Pe fondul consumului de alcool bărbatul a intrat cu maşina în şanţ, după aproximativ un kilometru, părăsind locul accidentului.

"Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au dispus începerea urmăririi penale faţă de un bărbat în vârstă de 38 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de <conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere>, <părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului [...], dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracţiuni, fără încuviinţarea organelor de poliţie care efectuează cercetarea locului faptei>, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 86 alin.1 şi art. 89 alin.1 din OUG 195/2002 şi <luarea unui vehicul din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, cu scopul de a-l folosi pe nedrept>, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 alin.4, art. 209 alin. 1,lit. g şi i din Codul Penal", precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

Poliţiştii au fost sesizaţi joi cu privire la faptul că în noaptea precedentă autori necunoscuţi au furat o maşină din curtea unui imobil din localitatea Sânnicoară, din comuna Apahida.

"În fapt, în 25.09.2013, în jurul orei 21:00, suspectul M. V. a luat din interiorul unui imobil din localitatea Sânnicoara cheile unui autovehicul parcat în curtea aceluiaşi imobil. Pe fondul consumului de alcool şi fără a poseda permis de coducere pentru nicio categorie de vehicule, bărbatul a condus autovehiculul pe drumurile publice, prin localitate, o distanţă de aproximativ 1 km", arată poliţiştii.

"La un moment dat, acesta a pierdut controlul autovehiculului, intrând în gardul unui imobil de pe str. Parcului din localitatea Sânnicoara şi a părăsit ulterior locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Poliţiştii au stabilit că autovehiculul avariat şi abandonat la locul accidentului ar fi fost cel reclamat ca fiind sustras", mai specifică reprezentanţii IPJ Cluj.

Bărbatul a fost reţinut pe baza de ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Etichete
Comenteaza