A murit episcopul Devei şi Hunedoarei. Născut în Cluj, ierarhul de 52 de ani era vaccinat, dar internat în stare gravă cu COVID-19

A murit episcopul Devei şi Hunedoarei. Născut în Cluj, ierarhul de 52 de ani era vaccinat, dar internat în stare gravă cu COVID-19
| Foto: Digi24

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, grav bolnav de COVID-19, a murit joi, la Deva, în urma unui stop cardio-respirator, înaltul prelat având plămânii afectaţi în proporţie de 85% din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, Preasfințitul era vaccinat. "Din nefericire s-a infectat și a ajuns la spital intr-o stare mai avansată a acestei boli perfide", a transmis Bănescu.

Decesul a survenit în timpul procedurilor de transfer al bolnavului la un elicopter care ar fi urmat să-l transporte la spitalul judeţean din Târgu Mureş, a transmis digi24.ro.

"A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat", a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariş.

Potrivit Basilica.ro, în urma îmbolnăvirii de Covid-19, Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a agravat în urmă cu două zile și a fost intubat.

Ierarhul s-a născut în 31 decembrie 1968 în localitatea Huţa – Chiuieşti, județul Cluj. 

Comenteaza