Breaking news Foto A murit REGINA Elisabeta a II-a a Marii Britanii

A murit REGINA Elisabeta a II-a a Marii Britanii
A murit REGINA Elisabeta a II-a a Marii Britanii
A murit REGINA Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina Elisabeta a Marii Britanii a decedat sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral la vârsta de 96 de ani. Prințul Charles a călătorit la Balmoral pentru a fi alături de mama sa.

Devenită regină la numai 25 de ani, Regina Elisabeta a fost cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai bătrân monarh din lume. Va rămâne în istorie ca una dintre cele iubite suverane de către poporul său. Regina Elisabeta a II-a a avut parte de 70 de ani de domnie, urcând pe tron la 6 februarie 1952. Aceasta a fost şefa Casei de Windsor, Casa Regală a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

LONDRA — Moartea Reginei Elisabeta a II-a este aduce un moment de cotitură pentru Marea Britanie, anunță The New York Times

Regina Elisabeta a Marii Britanii început să se simtă rău de joi, când medicii s-au arătat îngrijorați pentru starea sa de sănătate, după cum a anunțat Palatul Buckingham într-un comunicat. Toată familia reginei s-a aflat lângă ea în ultimele momente.

Moartea Reginei marchează atât pierderea unui monarh venerat, singurul pe care majoritatea britanicilor l-au cunoscut vreodată – cât și sfârșitul unei figuri care a servit ca o legătură vie cu gloriile Marii Britanii al celui de-al Doilea Război Mondial, care a prezidat adaptarea monarhiei la epoca post-colonială și inclisuiv la Brexit, despărțirea amară de Uniunea Europeană.

Longevitatea extraordinară a lui Elizabeth i-a oferit un aer de permanență care face ca moartea ei, chiar și la o vârstă înaintată, să fie oarecum un șoc pentru mulți cetățeni ai Mari Britanii.

Ultimele imagini cu suverana în viață au fost făcute marți, când regina o numea pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru al ţării, la Castelul Balmoral.

"Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine", a anunţat Palatul Buckingham.

Comenteaza