Absolvenții UMF Cluj, primii în topul universităților de profil. Au luat rezidențiatul cu brio

Absolvenții UMF Cluj, primii în topul universităților de profil. Au luat rezidențiatul cu brio

Absolvenții Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” au obținut cele mai bune rezultate la concursul național de rezidențiat. 

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății, rezultatele obținute în acest an de candidații la examenul național de intrare în rezidențiat clasează Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”din Cluj-Napoca pe primul loc în topul universităților de profil.

În ceea ce privește procentul de candidați promovați, atât la nivelul promoției 2020, cât și la nivelul absolvenților din toți anii, care s-au prezentat în 15 noiembrie la examenul de rezidențiat, UMF “Iuliu Hațieganu” are cea mai mare rată de promovare din întreaga țară, la toate cele trei domenii. Din cei peste 1.600 de candidați înscriși la examen, au promovat:

  • Medicină - 95,58%
  • Medicină Dentară - 76,89%
  • Farmacie - 98,65%

Absolvenții universității clujene nu doar că au promovat examenul în număr foarte mare, dar au avut și cele mai bune rezultate. Astfel, aceștia au obținut cele mai multe punctaje de peste 90%, la toate cele trei domenii:

  • Medicină – 25,47%
  • Medicină dentară – 8,02%
  • Farmacie – 11,35%

„Ne bucurăm foarte mult că absolvenții noștri au reușit să obțină rezultate atât de bune la concursul de rezidențiat, în ciuda acestui an dificil și că ne situăm din nou pe primul loc pe țară. Le suntem recunoscători cadrelor didactice care i-au pregătit și îi felicit din toată inima pe noii rezidenți, dorindu-le mult succes în specializarea pe care o vor urma”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Comenteaza