News alert Video Foto Accident cu 84 de copii în județul Sibiu. Planul Roșu a fost activat după ce două autocare s-au lovit

Accident cu 84 de copii în județul Sibiu. Planul Roșu a fost activat după ce două autocare s-au lovit
| Foto: ISU Sibiu

84 de școlari au fost implicați într-un accident auto cu două autocare pe DN1. 34 dintre aceștia suferă de atacuri de panică și diverse traumatisme.

Un accident rutier în care au fost implicate două autocare în care se aflau copii a avut loc, miercuri seară, pe DN 1, la Poiana Bradului, autorităţile activând Planul Roşu de Intervenţie.

Conform IGSU, din primele informaţii oferite de apelant reiese că în cele două vehicule sunt aproximativ 90 de persoane.

„SAJ Sibiu a trimis de urgenţă toate echipajele disponibile în acest moment la un eveniment rutier petrecut pe DN1 pe Hula Bradului, unde două autocare au intrat în coliziune faţă-spate. Din primele informatii este vorba despre 90 de pasageri, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani'', arată Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sibiu. Misiunea este în dinamică. 

„Din informaţiile primite la acest moment, toţi ocupanţii sunt ieşiţi din autocare şi se află în evaluare medicală", arată IGSU.

34 ce copii au atac de panică

Un număr de 34 de copii vor fi duşi la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, a declarat pentru AGERPRES directoarea spitalului, Camelia Grigore. Au primit îngrijiri medicale până la acest moment, ei suferind atac de panică şi diverse traumatisme, arată IGSU.

Potrivit ISU Sibiu, nu există răniţi grav şi nici persoane încarcerate.

La faţa locului, echipajele operative intervin cu două autospeciale de stingere, două autospeciale de transport personal şi victime multiple, patru ambulanţe SMURD şi patru ambulanţe SAJ.

Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliţiei, valorile de trafic fiind în creştere.

Comenteaza