Accident feroviar în centrul Barcelonei | MAE: Printre victime şi un cetăţean român

Accident feroviar în centrul Barcelonei | MAE: Printre victime şi un cetăţean român
Cel puţin 48 de persoane au fost rănite, dintre care cinci în stare gravă, în urma unui incident feroviar în oraşul spaniol Barcelona. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că printre victime şi un cetăţean român.

UPDATE: Potrivit unui comunicatde presă al MAE, până în acest moment, în urma accidentului feroviar produs în data de 28 iulie 2017 în Barcelona, autoritățile locale au confirmat existența unui cetățean român printre victimele accidentului. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona, prezentând răni ușoare.

Oficiul Consular a contactat unitatea spitalicească pentru a obține informații suplimentare cu privire la situația acestuia.

Precizăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona - (0034) 934181535, (0034) 934344223 sau (0034) 934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al oficiului consular: (0034) 661547853.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează în continuare cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

_______________________

Incidentul s-a petrecut în cursul dimineţii de vineri, la ora locală 7.15 (ora României, 8.15), în staţia Francia, din centrul Barcelonei.

Primele informaţii sugerează că un tren nu ar fi frânat la intrarea în staţie şi ar fi lovit barierele instalate în zonă.

Cel puţin 18 persoane au fost transportate la spital, au anunţat oficiali din cadrul serviciilor de urgenţă.

Printre cei răniţi se numără şi mecanicul care conducea trenul.

Trenul venea din satul Sant Vicenc de Calders din provincia Tarragona pe linia R2, informează Reuters.

 

 

Comenteaza