Accident în Cluj după câteva beri și „două-trei guri” de whisky. Tânărul care și-a lăsat victima să agonizeze, condamnat la închisoare cu suspendare

Accident în Cluj după câteva beri și „două-trei guri” de whisky. Tânărul care și-a lăsat victima să agonizeze, condamnat la închisoare cu suspendare
| Foto: ipn.md

Magistrații de la Judecătoria Gherla au pronunțat miercuri sentința într-un caz dramatic, legat de un accident rutier grav produs în localitatea Valea Caldă, comuna Cătina, în septembrie 2019.

Incidentul s-a petrecut în toiul nopții, în jurul orei 02:10, când un bărbat din Feldioara, stabilit în Cluj-Napoca, care conducea un autoturism BMW, a fost lovit de o altă mașină ce a intrat pe contrasens într-o curbă periculoasă. Șoferul vinovat, un tânăr din Cămărașu, a explicat ulterior că a fost orbit de farurile unui alt vehicul, scrie Gherlainfo.ro.

Impactul violent a avut consecințe grave: bărbatul din BMW a rămas încarcerat, în timp ce ocupanții celuilalt autoturism au părăsit locul accidentului, lăsându-l pe acesta rănit grav, prins între fiarele contorsionate. Victima a reușit, totuși, să-și găsească telefonul mobil și să sune la 112, solicitând ajutor. Echipajele de intervenție l-au găsit cu dificultate și l-au transportat de urgență la spital, unde a necesitat peste 100 de zile de îngrijiri medicale.

Tânărul vinovat a fost predat poliției de către tatăl său a doua zi dimineață, iar testele au indicat prezența unei concentrații de alcool de 0,10 mg/l în aerul expirat. În martie 2020, el a fost condamnat pentru părăsirea locului accidentului, primind o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare.

La termenul din 21 august, judecătorii au stabilit și pedeapsa pentru vătămare corporală din culpă, condamnându-l la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, acesta va trebui să presteze 60 de zile de muncă neremunerată la primăria din Gherla sau Cluj-Napoca.

În plus, instanța a dispus ca asiguratorul să plătească despăgubiri morale în valoare de peste 770.000 de lei, 1.500 de lei pentru daune materiale și aproape 32.000 de lei pentru venitul pierdut al victimei în perioada de recuperare.

Comenteaza