Incident teribil! Un tânăr a murit în timpul unei excursii pe munte. S-a deprins de grup și a căzut în gol

Incident teribil! Un tânăr a murit în timpul unei excursii pe munte. S-a deprins de grup și a căzut în gol
| Foto: Salvamont Hunedoara

Un tânăr în munții Retezat, după ce a alunecat pe un jgheab de zăpadă îngheţată şi s-a dus la vale aproximativ o două sute de metri.

Accidentul a avut loc sâmbătă în zona Vf. Păpușa din Masivul Retezat. O echipă de salvamontiști l-a căutat în zona de abrupt în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, dar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile tânărul nu a putut fi localizat.

Conform salvamontiștilor hunedoreni, bărbatul ar fi plecat solitar din grupul aparținător și a încercat o coborâre pe versantul abrupt nordic al Vf. Păpușa, alunecând pe zăpada înghețată a unui jgheab.

"In aceasta dimineata cautarile au fost reluate atat terestru cat si cu suport aero ... Persoana a fost gasita la cca 200 m sub linia crestei, decedata, prezentand multiple traumatisme craniene si de coloana vertebrala, toate acestea incompatibile cu viata ... un salvator montan a fost lansat din elicopter in zona de abrupt de unde victima a fost extrasa si transportata la serviciul IML", a transmis Salvamont Hunedoara.

Comenteaza