Video Accidentul din Ungaria | Toate victimele sunt români. Cei nouă se întorceau de la muncă

Accidentul din Ungaria | Toate victimele sunt români. Cei nouă se întorceau de la muncă

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), toate cele nouă victime ale accidentului rutier ce a avut loc marţi în Ungaria sunt de cetăţenie română.

Trupurile neînsufleţite ale victimelor au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministerul Afacerilor Externe va suporta costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului, se arată într-un comunicat al MAE transmis miercuri presei.

În accidentul rutier produs în apropiere de Budapesta a fost implicat un microbuz care se deplasa către România dinspre Slovenia.

Toţi cei nouă români care şi-au găsit moartea pe şoseaua din Ungaria munceau în agricultură şi se întorceau acasă, în judeţul Mureş. Cel puţin patru dintre cele nouă persoane decedate în accidentul din Ungaria ar fi din comuna Mică, judeţul Mureş, potrivit primarului acestei comunităţi, Szekely Ladislau.

Celula de criză a MAE şi echipa consulară mobilă a Ambasadei României la Budapesta îşi continuă activitatea non-stop, în baza procedurilor standard aplicabile în astfel de situaţii, până la finalizarea tuturor demersurilor de repatriere a trupurilor neînsufleţite, informează MAE.

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autorităţile locale şi cu membri ai familiilor şi acordă asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite.

"Ministerul Afacerilor Externe transmite pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate", se precizează în comunicat.

Accidentul a avut loc marţi pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România. Microbuzul implicat în accident s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală cu un camion care se deplasa pe contrasens.

Comenteaza