ACL Cluj a sesizat BEJ pentru distribuirea unor fluturaşi oribili. „Unde i-aţi înmormântat, domnule Iohannis?" Află decizia BEJ FOTO

ACL Cluj a sesizat BEJ pentru distribuirea unor fluturaşi oribili. „Unde i-aţi înmormântat, domnule Iohannis?
ACL Cluj a sesizat Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, prin care cerea oprirea difuzării unui material electoral denigrator la adresa candidatului Klaus Iohannis.

 

Cei de la ACL susţin în sesizarea depusă la BEJ că „în cursul zilei de ieri, cetăţenii judeţului Cluj au primit în căsuţele poştale un material denigrator la adresa candidatului ACL Klaus Iohannis".

„Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL Cluj a formulat o sesizare către Biroul Electoral Judeţean Cluj, prin care am solicitat intervenţia biroului pentru a se opri difuzarea unui material electoral care încalcă flagrant deontologia electorală. Prin caracterul său denigrator la adresa candidatului Klaus Iohannis, materialul aduce atingere demnităţii, onoarei şi a dreptului la propria imagine, prevăzut la articolul 30, alineatul 6 din Constituţia României.

În mod evident, materialul primit de către clujeni în căsuţele poştale are un caracter mincinos şi denigrator asupra unor fapte nedovedite. Susţinerile din textul fluturaşului distribuit nu fac obiectul programului candidatului Klaus Iohannis şi nici a acţiunilor electorale desfăşurate de către acesta", se arată într-un comunicat de presă al ACL Cluj.

În acelaşi comunicat, reprezentanţii ACL au transmis două fotografii ale fluturaşilor pe care îi invocă, pe care le publicăm şi noi.

Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat că sesizarea ACL Cluj a fost respinsă deoarece există o practică unitară la nivelul Biroului Electoral Central (BEC), prin care fluturaşii neasumaţi pot să circule, nu pot fi opriţi de la difuzare, deoarece nu se poate considera că apartin unui alt competitor.

 

 

 

Etichete
Comenteaza