Foto Acțiune de împădurire la Câmpenești. Au fost plantați stejari și frasini

Acțiune de împădurire la Câmpenești. Au fost plantați stejari și frasini
| Foto: Facebook Grigore Fati

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a oferit detalii pentru ZIUA de Cluj despre acțiunea de împădurire din localitatea Câmpenenști.

Alături de Asociația "Plantează în România", autoritățile locale din Apahida au organizat o acțiune de împădurire în Câmpenești. Aproximativ 400 de voluntari au contribuit la plantarea unor puieți de stejar și frasin.

"Am avut trei acțiuni de acest fel și înainte de pandemie, în primăvara am mai avut una și acum avem încă una, împreună cu Asociația <<Plantează în România>>. Acum am plantat în Câmpenești, o zonă care a fost afectată de un incendiu.

Am pregătit terenul alături de oamenii de la Primărie, astfel încât să se poată planta în condiții foarte bune. Vorbim despre plantarea a 8.000 de steajari și 2.000 de frasini, alături de voluntari veniți din mai multe zone ale țării, elevi de la școlile din Apahida, dar și oameni din organizațiile PSD și PNL din Apahida și din Cluj.

Au fost aproximativ 400 de persoane la această acțiune. Am realizat această acțiune de împădurire pentru că în zona noastră stăm destul de slab la capitolul păduri", a declarat primarul Grigore Fati pentru ZIUA de Cluj.

Acțiunile de împădurire vor continua în comuna Apahida

"Vom mai avea astfel de acțiuni. Am avut discuții cu cei care conduc asociația și vom încerca în primăvară o nouă acțiune de acest gen. Ar putea organiza chiar și Primăria, însă la o scară mai mică. Plănuim să împădurim și în zona Pata, în jur de 50 de hectare", a explicat edilul.

Comenteaza