Update Video Acțiune de salvare în Făgăraș! Mai mulți salvamontiști, inclusiv din Cluj, intervin pentru a ajunge la un turist rămas blocat pe munte

Acțiune de salvare în Făgăraș! Mai mulți salvamontiști, inclusiv din Cluj, intervin pentru a ajunge la un turist rămas blocat pe munte
| Foto: Salvamont Gorj

Salvamontiştii participau la un curs în Munții Făgăraș când au auzit strigăte din zona vârful Vânătoarea lui Buteanu. Acţiunea de pregătire a fost întreruptă imediat pentru organizarea intervenţiei. 

”Aflaţi la o acţiune de pregătire în masivul Făgăraş, salvamontiştii participanţi la curs au auzit strigăte într-un perete de sub vârful Vânătoarea lui Buteanu. Acţiunea de pregătire a fost întreruptă imediat şi salvamontiştii au început să organizeze echipele de intervenţie. Astfel, o echipă de prim răspuns se deplasează la locul accidentului pentru a face primele evaluări, restul salvamontistilor pregătesc echipamentul de prim ajutor, targa de recuperare şi vor analiza modalitatea de recuperare a victimei şi traseul de deplasare către Bâlea”, transmit reprezentanții Salvamont România. 
  
Potrivit acestora, vremea este nefavorabilă, în zonă bate vântul cu transport de zăpadă, plafonul de nori este foarte jos și nu sunt condiții pentru a solicita un elicopter căruia salvamontiștii să îi predea persoana accidentată urmând ca toată acțiunea sa se desfășoare terestru.

Din primele informații se pare că persoana aflată în dificultate este un turist străin. 
 
Din echipa de intervenţie fac parte salvamontişti din Sibiu, Gorj, Alba, Cluj, Poiana Braşov, Bihor, Mureş, Prahova, Harghita, Satu Mare, Sinaia şi Zărneşti.

UPDATE: "Acțiune cu final fericit. Persoana cu probleme, un cetățean spaniol, echipat necorespunzător pentru sezon și tipul ascensiunii, chiar în adidași, avea doar probleme medicale, un inceput de hipotermie si era blocat în perete.

Salvamontiștii au ajuns la el, l-au pregătit și coborât în siguranță din perete, deplasandu-se apoi către telecabina pentru a-l trimite la baza muntelui", au transmis salvamontiștii.

Intervenția este în plină desfășurare. Revenim cu informații

Comenteaza