Acţiune şi romantism la cinematografele din Cluj

Acţiune şi romantism la cinematografele din Cluj
Sylvester Stallone îşi reuneşte armata în “The Expendables 2” şi “Woody Allen” ne invită să vizităm Roma.

The Expendables 2/Eroi de sacrificiu 2

Stallone, Schwarzenegger, Chuck Norris, Jet Li, Dolph Lungren, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis şi Jason Statham dezlănţuie acţiunea în acest sequel exploziv. Domnul Church (Willis) reuneşte gaşca de eroi de sarificiu, Expendables, pentru o misiune care ar trebui să fie floare la ureche şi să le aducă nişte bani în buzunare, însă unul dintre membrii echipei moare în timpul misiunii. Ceilalţi eroi de sacrificiu pornesc o acţiune răzbunătoare care îi expune unor mari riscuri. Ei se vor avânta departe pe teritoriul inamic şi vor ajunge să dea piept unor neaşteptate forţe ameninţătoare.

To Rome with Love
Talentatul Woody Allen a reunit o mulţime de actori consacraţi într-un film care intersectează destinele mai multor personaje în vechea şi frumoasa Roma. Un arhitect de renume care îşi retrăieşte tinereţea, un localnic din clasa mijlocie care se trezeşte brusc cea mai mare celebritate a oraşului, un cuplu tânăr din provincie care e atras în întâlniri romantice separate şi un director de operă american care se chinuie să aducă pe scenă un cântăreţ a cărui meserie nu are nici o legătură cu opera, se întâlnesc întâmplător în capitala Italiei.

Rulează la Odeon Cineplex, Cinema City şi Cinema Florin Piersic

Recenzie: Hesher - un film care transmite un mesaj puternic în mod revoltător

Oricât de absurd ar părea în aparenţă, în esenţă "Hesher" nu este un film care să trebuie luat "mot a mot", ci o dramedie care ascunde în scenele absurde un mesaj puternic. Joseph Gordon-Levitt face un rol reuşit transformându-se din tânărul simpatic pe care l-am întâlnit în "(500) Days of Summer", într-un personaj respingător, dar nu în totalitate rău, care este contracarat doar de prezenţa Nataliei Portman, al cărei personaj are un rol cheie în evoluţia filmului.

Hesher, un rocker piroman, nespălat şi plin de tatuaje se înfige în viaţa şi în casa lui TJ (Devin Brochu), un băiat care îşi reprimă durerea după ce şi-a pierdut mama, şi ajunge să fie cel mai fascinant musafir al familiei aflate în doliu. El nu întâmpină probleme în a fi acceptat, fiindcă tatăl băiatului (Rainn Wilson), doborât de durerea văduviei, trăieşte pe altă lume ajutat de pastile antidepresive, iar bunica, singura optimistă, îl vede ca pe un licăr de speranţă în această situaţie disperată. Filmul e o analogie şi nu vrea să fie luat în serios, ci doar sugerează o idee - în cazul de faţă aceea că moartea unei persoane dragi nu înseamnă că viaţa îşi pierde sensul pentru cei rămaşi în urmă. Hesher combină forţat fazele comice, cu cele dramatice, şi găseşte puterea să stârnească râsul într-o situaţie în care acest lucru pare nepermis. Veţi plânge şi veţi râde, iar în final veţi avea parte de un discurs cum n-aţi mai auzit până acum.


Rubrică oferită de www.CinemaRx.ro

 

Povestirile lui Kafka şi păcatele omenirii civilizate

ZIUA de CLUJ le recomandă clujenilor săi două volume interesante în acest sfârşit de săptămână. Astfel, ei pot citi volumele „Cele opt păcate ale omenirii civilizate" şi „Metamorfoză şi alte povestiri"

„Cele opt păcate ale omenirii civilizate"
Autor: Konrad Lorenz
Preţ: 20 lei
Editura: Humanitas

Editura Humanitas prezintă la secţiunea „Noutăţi" a portalului humanitas.ro volumul „Cele opt păcate ale omenirii civilizate" al lui Konrad Lorenz, fondatorul etologiei (ştiinţa comportamentului animal -n.red) şi laureat al Premiului Nobel pentru medicină şi fiziologie în anul 1973. „Omenirea, privită ca specie biologică, pare să-şi fi pierdut firescul instinct de conservare. Un rău cu mai multe chipuri ameninţă dezvoltarea noastră şi, în acelaşi timp, e tocmai rezultatul acestei dezvoltări: suprapopularea, distrugerea mediului natural, competiţia umană acerbă, atrofierea simţurilor, degradarea genetică, ruptura de tradiţie, receptivitatea la îndoctrinare şi cursa înarmărilor. Aceste opt păcate capitale sunt analizate cu fineţe de unul dintre marii savanţi ai secolului XX", au scris reprezentanţii editurii Humanitas, în prezentarea cărţii. (www.humanitas.ro)


"Metamorfoză şi alte povestiri"
Autor: Franz Kafka
Preţ: 17,95 lei
Editura: Polirom

Editura Polirom prezintă volumul „Metamorfoză şi alte povestiri" al lui Franz Kafka. „Reprezentant marcant al prozei moderne, Franz Kafka, a influenţat puternic mulţi scriitori, de la existenţialiştii francezi la Salinger sau Saramago. Ediţia de faţă reuneşte cele mai cunoscute şi mai reprezentative povestiri ale lui Franz Kafka. Personajele sale, victime ale unui univers ostil, absurd, trăiesc drama imposibilităţii unei evadări, atât din propria condiţie, cât şi dintr-un spaţiu concentraţionar exterior. Fie că sunt încătuşate în corpul unei gângănii înspăimântătoare, fie că sunt victime ale unui sistem opresiv, aceste personaje au în comun o vină tragică, la rădăcinile căreia nu pot ajunge", au scris reprezentanţii Polirom în prezentarea cărţii. (www.polirom.ro)

 

Comenteaza