Acum 22 de ani Clujul a respirat liber

Acum 22 de ani Clujul a respirat liber
Eroii Revoluţiei, omagiaţi în centrul Clujului

Câteva zone fierbinţi ale evenimentelor din decembrie ‘89 la Cluj au fost din nou animate de oameni cu steaguri şi flori, în memoria eroilor de atunci.

Ceremoniile au început în zona fostului hotel Astoria. Câteva zeci de participanţi au luat parte la rugăciuni şi depunere de jerbe şi coroane. Mulţi dintre organizatori, cei de la Asociaţia pentru Adevărul Revoluţiei Cluj, au venit cu steaguri, alţi participanţi purtau pancarte inscripţionate cu sloganul "Eroii nu mor niciodată", iar unii clujeni au venit cu flori şi candele. Grupul s-a îndreptat apoi în marş spre monumentul "Stâlpi împuşcaţi" din Piaţa Unirii, locul în care s-au desfăşurat cele mai dramatice episoade ale Revoluţiei de la Cluj.

După slujba de pomenire oficiată aici şi depunerea de coroane şi jerbe de flori, marşul a străbătut Bulevardul Eroilor şi s-a încheiat în Cimitirul Eroilor, unde mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a oficiat o nouă slujbă de pomenire a celor care şi-au sacrificat viaţa în decembrie ‘89. "Cu nostalgie ne gândim la zilele acelea din 1989 şi ne adunăm astăzi lângă mormintele lor. Nădăjduim ca idealurile lor să devină realitate", a rostit ÎPS Andrei la finalul slujbei.

La manifestare au mai luat parte autorităţi locale şi judeţene, precum Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, primarul interimar Radu Moisin, viceprimarul Laszlo Attila sau oficiali de la Inspectoratul Şcolar sau Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj.

 

 

Comenteaza