Acuzații GRAVE la Cluj! Disperați că fetița lor nu e bine, doi părinți au sunat la 112, dar au primit reproșuri în loc de ajutor

Acuzații GRAVE la Cluj! Disperați că fetița lor nu e bine, doi părinți au sunat la 112, dar au primit reproșuri în loc de ajutor

Cei doi părinţi susţin că medicul coordonator de la Serviciul de Ambulanță le-ar fi spus că nu știu să își crească fetița și că nu va trimite un echipaj la solicitare. 

Cei doi susțin că micuța, în vârstă de un an și nouă luni, avea probleme grave. 

Tatăl fetiţei: „Sărut mâna, fetiţa urinează şi când urinează are sânge”
Operator ambulanță: „Medic de familie, domnu’”.
Tatăl fetiţei: „La ora asta nu am medic de familie”.
Operator: „No şi acuma ce să vă fac pentru asta, nu vă supăraţi? E opărită?”
Tatăl fetiței: „Nu e opărită”.
Mama fetiţei: „Am observat când urinează e sânge, am schimbat-o de pampers şi plânge”.
Tatăl fetiţei: „Doamna scumpă, am căutat jumătate de oră maşină. Nu e urgenţa? Dacă fata îmi păţeşte ceva, răspundeţi”.
Operator: „Eu nu răspund deloc. E copilul dumitale, nu trebuia să laşi să se ajungă până aici. Nu răspund eu deloc. Înseamnă că nu te-ai uitat la ea, foarte simplu. Eu nu răspund, răspunzi dumneata şi nevasta dumitale, nu sunt ai mei copiii. Eu pe ai mei mi i-am crescut. Eu sunt obligată pe urgenţă. Ce mă înveţi tu pe mine? Tu să îţi vezi de copil mai bine. Răspunzi, că e al tău”.

Această discuţie halucinantă ar fi avut loc în noiembrie anul trecut, dar tatăl fetiţei a intrat abia astăzi în posesia ei, după ce a făcut o cerere la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Tatăl  copilului a declarat că a sunat de mai multe ori la 112, implorând să se trimită o ambulanță. Abia la al treilea apel telefonic ar fi fost ascultați, susțin părinții copilei. 

„La ora aceasta este o anchetă în curs. Comunicarea cu pacienții trebuie să fie pe prim plan. Este un loc stresant, unde este agitaţie de multe ori, şi vedem rezultatele anchetei. Din punctul meu de vedere, trebuia o comunicare mult mult mai bună cu pacientul respectiv”, a declarat Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Cluj, pentru stirileprotv.ro.

 

Comenteaza