Administraţia Bazinală Someş-Tisa: terasa prăbuşită lângă Nadăş avea deficienţe de execuţie

Administraţia Bazinală Someş-Tisa: terasa prăbuşită lângă Nadăş avea deficienţe de execuţie
Motivul pentru care un zid de sprijin s-a prăbuşit în Cluj-Napoca, în noaptea de joi spre vineri pe malul pârâului Nadăş din cauza precipitaţiilor abundente, sunt “deficienţele de execuţie”, potrivit unui raport al Administraţiei Bazinale Someş-Tisa.


“Ruperea zidului de sprijin s-a produs ca urmare a deficienţelor de execuţie: drenaj insuficient, materiale inadecvate -betoane foarte slabe şi zidărie de piatră - care nu au rezistat la presiunea apei acumulate şi a pământului din spatele zidului de sprijin. De asemenea s-a constatat că debuşările conductelor de apă pluvială sunt inadecvat construite”, se arată în raportul citat.

Prăbuşirea malului pârâului Nadăş a provocat şi cedarea fundaţiei imobilului de pe strada Gladiolelor 2. Locatarilor li s-a interzis, în această dimineaţă, să mai intre în imobil, din cauză că există riscul ca imobilul să se prăbuşească. De altfel, potrivit raportului ABST, construcţiile de pe malul râului Nadăş, din zona imobilului aflat pe strada Gladiolelor 2, “nu sunt avizate din punct de vedere al Gospodăririi Apelor”.
Etichete
Comenteaza