Admitere la final în universităţile clujene
- Scris de Cristina Pirvu
- 26 Iul 2011, 00:59
- Eveniment
- Ascultă știrea

În ciuda rezultatelor catastrofale din sesiunea de vară a bacalaureatului, universităţile clujene au avut parte de o concurenţă serioasă pe locurile bugetate. Admiterea s-a încheiat.
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB)Cluj a finalizat duminică procesul de admitere la facultăţi. "UBB a avut 4.760 de locuri bugetate şi aproximativ 15.900 de candidaţi înscrişi. La toate facultăţile s-au afişat rezultatele admiterii. Au fost foarte mulţi candidaţi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC), la Drept, la Business, la Facultatea de Educaţie Fizică, la Psihologie şi la Studii Europene. Acum suntem în perioada de confirmări", a declarat Cristina Nistor, purtătorul de cuvânt al UBB Cluj.
Conform unei statistici a instituţiei, cea mai dorită facultate din Cluj a fost Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au existat 6,02 candidaţi pe un loc bugetat. Cea mai mare medie de admitere la secţia de Administraţie Publică buget linia română a fost 9,85, iar cea mai mică, 9,29, la secţia Comunicare şi Relaţii Publice. Cea mai mare medie de admitere s-a dovedit 10,00, iar cea mai mică, 9,51. Şi secţia de Publicitate a avut ca primă medie la buget 10,00, iar cea mai mică, 9,62. La Jurnalism buget linia română prima medie de intrare a fost 10, iar ultima, 9,48, în timp ce primul student admis la secţia Ştiinţe Politice buget a obţinut media 9,8, iar ultimul - 9,37.
La Universitatea de Artă şi Design (UAD) din Cluj-Napoca, pentru cele 148 de locuri bugetate s-au înscris la concursul de admitere 281 de candidaţi. Astfel, la secţia Arte Plastice - Pictură prima medie de intrare la facultate la buget a fost 10,00, iar ultima medie a fost 8,66. La secţia Arte Plastice - Sculptură prima medie de intrare la buget a fost tot 10,00, iar ultima medie înregistrată, 7,55.
La Academia de Muzică din Cluj, Gheorghe Dima, s-au ocupat aproape toate locurile bugetate în prima sesiune de admitere la facultate. "Am mai rămas cu două-trei locuri la buget", a declarat Adrian Pop, rectorul instituţiei. ZIUA de CLUJ a realizat un top al celor mai dorite facultăţi clujene, pe primele 10 locuri situându-se FSPAC a UBB, Măsurători Terestre şi Cadastru a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), Facultatea de Drept, de Business, Facultatea de Educaţie Fizică, apoi cea de Psihologie, Facultatea de Studii Europene (toate din cadrul UBB), Facultatea de Arhitectură de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, FSEGA şi Facultatea de Electronică.