Admitere UMF Cluj | Reguli stricte la examenul care se ţine în acest weekend în peste 30 de amfiteatre şi săli de spectacole

Admitere UMF Cluj | Reguli stricte la examenul care se ţine în acest weekend în peste 30 de amfiteatre şi săli de spectacole

Aproape 2000 de candidaţi s-au înscris anul acesta la admiterea la UMF Cluj

Emoţii greu de stăpânit pentru absolvenţii de liceu care vor să devină medici. UMF Cluj a dat startul examenului de admitere, care are loc în peste 30 de amfiteatre, săli de sport şi săli de concerte. Răzvan este unul din cei peste 1800 de candidaţi care se luptă pentru unul din cele 950 de locuri scoase la concurs. Dacă nu reuşeste anul acesta, va încerca şi anul viitor. În zona de examen, candidaţii trebuie să respecte regulile de igienă şi să aibă asupra lor doar mască şi un pix. Duminică va continua seria examenelor la Cluj, Iaşi şi Bucureşti.

„M-am pregătit serios în ultima lună după BAC”, spune Răzvan. Întrebat dacă e suficient, el răspunde: „Sper să fie de ajuns. Sper! Eu am activat şi ca voluntar SMURD şi încă activez de un an şi îmi doresc să urmez o carieră în domeniu.”

Ana este şi ea candidată şi spune că a învăţat din timp. „Din clasa a XI-a am început să învăţ.”

„Eu sunt optimistă şi cred că o să îl iau”, spune Denisa. Ea vrea să devină medic încă din copilărie. „E o meserie pe care mi-am dorit-o de mică, am avut modele în familie care mi-au oferit sprijin şi e o meserie frumoasă.”

Mircea este unul dintre părinţii emoţionaţi. „I-am urat baftă, i-am spus că îmi doresc să reuşească şi aşteptăm cu nerăbdare să iasă.”

„Am scos în acest an la concurs 660 la buget şi 290 de locuri la taxă pe care s-au înscris 1823 de candidaţi. Astăzi sunt 16 locaţii în care se organizează admiterea şi mâine vor fi 22. Cele mai căutate sunt în acest an radiologia şi imagistica cu 5,4 candidaţi pe un loc, pe locul doi asistenţa medicală generală cu 4,5”, spune Anca Buzoianu, rector UMF.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Etichete
Comenteaza