Adolescentă transportată la spital cu hemoragie puternică după ce a NĂSCUT acasă, iar bebelușul a murit / Părinţii nu ştiau despre sarcină

Adolescentă transportată la spital cu hemoragie puternică după ce a NĂSCUT acasă, iar bebelușul a murit / Părinţii nu ştiau despre sarcină
| Foto: imagine cu caracter ilustrativ - sursa https://mamisicopilul.ro/

O adolescentă care ar fi ascuns sarcina de părinţi a născut prematur, acasă, iar nou-născutul a murit, în pofida manevrelor de resuscitare făcute de echipajul de la Ambulanţă ajuns acolo.

Teribilul incident s-a petrecut luni după-amiază, într-un apartament de pe raza Secției 3 Poliție. Oamenii legii au fost alertați cu puțin înainte de ora 16,00, de un bărbat care s-a recomandat a fi tatăl adolescentei de 17 ani și care a susțint că fiica sa sângerează abundent.

La locuința indicată s-au deplasat echipaje de ambulanță și polițiștii. Medicii au stabilit că tânăra suferise o hemoragie puternică, după ce născuse prematur. Se pare că tânăra ar fi ascuns sarcina și nu și-ar fi dat seama de pericolul în care se afla, așa că a expulzat fătul, o fetiță, înainte să poată cere ajutor. Din păcate, nou-născutul nu a putut fi salvat, a informat viata-libera.ro.

„La data de 3 iunie 2024, ora 15:45, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, de către un bărbat, din municipiul Galaţi, cu privire la faptul că fiica sa, de 17 ani, sângerează abundent.

La faţa locului s-au deplasat echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi şi ale secţiei de poliţie, întrucât s-a stabilit că minora ar fi născut prematur şi, la sosirea echipajului medical, nou-născutul se afla în stop cardio-respirator iar, în ciuda manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul acestuia”, a transmis, luni seară, IPJ Galaţi. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând ca, în funcţie de rezultatului necropsiei şi al cercetărilor, să stabilească exact cauza decesului, împrejurările în care s-a produs acest eveniment şi să realizeze încadrarea juridică a faptei.

Comenteaza