ADRNV a ajuns la o înţelegere cu fosta contabilă pentru recuperarea prejudiciului de 2,7 milioane euro VIDEO

ADRNV a ajuns la o înţelegere cu fosta contabilă pentru recuperarea prejudiciului de 2,7 milioane euro VIDEO
Convenţia de tranzacţie între instituţie şi femeie a fost prezentată azi instanţei de judecată. Tranzacţia prevede că Agenţia de Dezvoltare va încasa în continuare ratele celor peste 30 de familii care au cumpărat apartamente de la firma contabilei trimise în judecată pentru înşelăciune.

Avocatul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest a depus la instanţă documentele tranzacţiei încheiate cu fosta contabilă Cosmina Druţă, trimisă în judecată pentru că ar fi prejudiciat instituţia cu 2,7 milioane euro. Bunurile deţinute de inculpată nu acoperă însă prejudiciul.

"Clienţii mei au urmărit recuperarea cât mai rapidă a acestei laturi civile. măcar parţial. La cât sunt evaluate bunurile? Din păcare bunurile nu ajung să acopere nici un sfert din prejudiciul cauzat. Din punctul meu de vedere este un pas în vederea recuperării laturii civile", spune Anatol Pânzaru, avocat ADRNV

Tranzacţia prevede şi că Agenţia va încasa ratele pe care le mai au de plătit peste 30 de familii pentru apartamentele achiziţionate direct de la firma contabilei. Avocatul oamenilor a cerut în instanţă ridicarea sechestului de pe locuinţe.

"Acea ridicare de sechestru este singura posibilitate a clienţilor mei pentru ca contractele să rămână în vigoare. Din punctul meu de vedere contractele vor rămâne în vigoare datorită poziţiei inculpatei Druţă şi a ADRNV care ne-a promis că va respecta contractul", a declarat Dan Jitaru, avocat clienţi inculpată.

Deşi nu sunt părţi în proces, cumpărătorii de apartamente au fost prezenţi în instanţă pentru a se interesa ce se întâmplă cu locuinţele lor.

 

Avocaţii inculpatei şi soţul acesteia au refuzat să comenteze cazul. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 9 ianuarie, până când instanţa va analiza tranzacţia depusă azi şi va decide dacă o aprobă.

 

Comenteaza