Agenţii de poliţie din Cluj, puşi la dispoziţie

Agenţii de poliţie din Cluj, puşi la dispoziţie
Agenţii de poliţie, începând de la gradul I la IV, au primit în 6 iulie hârtii oficiale din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), prin care au fost înştiinţaţi că au fost puşi la dispoziţie, funcţia pe care o ocupau fiind desfiinţată.

Aceştia au dreptul la un examen, care va avea loc pentru departajarea "în vederea numirii în funcţie a personalului care a ocupat posturi de natura celor desfiinţate în cadrul aceluiaşi compartiment", potrivit actului oficial primit de agenţi.


Termenul dat pentru organizarea examenului este de trei luni, iar în cazul în care un agent nu se prezintă la acesta va fi declarat nepromovat, urmând să i se emită act administartiv de încetare a raporturilor de serviciu.


Liderul sindicatului agenţilor de poliţie, Constantin Mandache, spune că se face "o nedreptate", deoarece restructurarea la Poliţie ar trebui să înceapă din birourile ministerului şi nu cu compartimentul operativ.

"Este incorect. Noi tot timpul am cerut să se înceapă din birouri. E nevoie de genţi în stradă pentru a preveni infracţionalitatea", a spus el.

Etichete
Comenteaza