Ajutor pentru salvarea vieţii Georgianei Băra

 Ajutor pentru salvarea vieţii Georgianei Băra
În urma articolului apărut luni în Ziua de Cluj despre studenta de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) bolnavă de cancer, cei de la Hidroconstrucţia Ardeal au decis să facă o donaţie.

"Am citit în ziar despre acest caz şi am decis să donăm 5.000 de lei pentru această tânără", a declarat inginerul Vasile Marcean, directorul societăţii. "Ne-a impresionat drama studentei. Nu este prima dată când donăm sume de bani pentru tineri bolnavi, am mai avut câteva astfel de acţiuni", a precizat acesta. Studenta are doar 23 de ani, suferă de cancer şi este internată la un spital din Köln. Tratamentul care o poate vindeca pe Georgiana Băra costă 90.000 de euro şi include chimioterapie, radioterapie si un transplant autolog de celule stem. Colegii de la FSEGA din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au demarat câteva acţiuni de strângere a sumei. "Cei de la Uniklinik Köln din Germania au spus că banii trebuie remişi până în 16 aprilie, integral. Dacă nu reuşim, medicii îi vor întrerupe tratamentul", a declarat Roxana Ţigan, colegă a Georgianei, implicată în campania de strângere de bani.

Georgiana Băra este din localitatea Păuşeşti-Măglaşi, judeţul Vâlcea, mai are încă 4 surori şi studiază la master Economia şi Statistica Aplicată la FSEGA. A fost diagnosticată cu Limfom Hodgkin stadiul II A încă de când avea 18 ani. Georgiana a urmat mai bine de 7 luni un tratament dur, care a inclus chimioterapie şi radioterapie, la Clinica de Hematologie din Cluj-Napoca. A luptat cu boala şi a urmat apoi cursurile la FSEGA. Boala a revenit, iar diagnosticul pus de medicii clujeni este Limfom Hodgkin stadiul IV. Pentru a afla şi părerea altor specialişti, tânăra a mers în Germania, unde are o soră, şi a fost consultată la Uniklinik Köln. După câteva analize, tânăra a aflat că boala îi revenise de 2 ani, deşi urmase numeroase investigaţii de specialitate în România.

Familia fetei nu poate să acopere suma cerută de clinica germană. Colegii ei s-au mobilizat şi au demarat o campanie pe Facebook şi pregătesc un eveniment caritabil într-un club. I-au trimis un mesaj chiar şi Andreei Marin. "Colega noastră are un psihic de fier, are încredere că va înfrânge boala. E o fată liniştită, mereu cu zâmbetul pe buze. Mama ei este însă distrusă, nu îşi revine după şocul aflării diagnosticului", a declarat Roxana Ţigan.

Cei care pot să doneze orice sumă de bani pentru salvarea vieţii Georgianei au la dispoziţie contul deschis la Libra Bank pe numele Băra Maria-Georgiana RO57BREL0002000417280100 în lei şi RO73BREL0002000417280200 în euro.

 

Comenteaza