Donald Trump scapă nevătămat dintr-o nouă tentativă de asasinat / Un suspect, reţinut

Donald Trump scapă nevătămat dintr-o nouă tentativă de asasinat / Un suspect, reţinut
| Foto: colaj - surse https://s.france24.com/, https://nypost.com/

FBI investighează o „posibilă tentativă de asasinat” împotriva lui Donald Trump, care se afla duminică la un club de golf din West Palm Beach. 

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, este în siguranţă în urma unor focuri de armă trase în apropierea sa, a anunţat duminică echipa sa de campanie într- un comunicat, potrivit Reuters. 

Poliţia federală americană FBI a anunţat duminică după-amiază că investighează "o presupusă tentativă de asasinat" care l-a vizat din nou pe Donald Trump, candidatul republican fiind "în siguranţă", notează AFP, a informat Agerpres. Un suspect a fost reținut de poliția locală, după schimbul de focuri produs la un club de golf din West Palm Beach, unde se afla Trump.

Secret Service, poliţia de elită însărcinată cu protecţia preşedinţilor, foştilor preşedinţi şi personalităţilor politice importante, a anunţat, de asemenea, o anchetă asupra acestor focuri de armă care au avut loc "cu puţin timp înainte de orele 14.00 (18.00 GMT)".

Mai mulţi agenţi ai săi "au deschis focul asupra unui bărbat înarmat" care se afla în apropierea terenului de golf al lui Donald Trump şi a fost găsită o puşcă AK-47 cu lunetă, împreună cu două rucsacuri şi echipamente de înregistrare video, au precizat autorităţile într-o conferinţă de presă.

Suspectul a fugit la volanul unei maşini negre, dar un martor a ajutat poliţia să identifice vehiculul, iar autorităţile l-au găsit. "Am reţinut pe cineva care este un potenţial suspect", a declarat şeriful comitatului Palm Beach, Ric Bradshaw, la conferinţa de presă. Motivele presupusului atacator sunt necunoscute.

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a fost reţinut duminică în legătură cu posibila tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump în Florida. El este un constructor independent de locuinţe la preţuri accesibile din Hawaii, scrie CNN. Bărbatul posta pe reţelele de socializare cu privire la politică şi la evenimentele curente, criticându-l uneori pe fostul preşedinte.

Suspectul reţinut, Ryan Wesley Routh, l-a menţuinat pe Trump într-o postare din 22 aprilie pe X în care a declarat: „DEMOCRAȚIA este pe vot și nu putem pierde”. El l-a sfătuit pe Biden, în vârstă de 81 de ani, într-un post din 22 aprilie X, când încă candida pentru realege, să conducă o campanie pentru menținerea „Americii democratice și libere”, a notat New York Post

Comenteaza