Alegerile pentru decanii de la UBB, pe ultima sută de metri

Alegerile pentru decanii de la UBB, pe ultima sută de metri
Candidaţii pentru funcţia de decan la facultăţile ce aparţin Universităţii Babeş-Bolyai vor fi audiaţi pe durata acestei săptămâni, iar rezultatele alegerilor vor fi făcute publice vineri.


Rectorul şi prorectorii Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) Cluj au audiat până acum programele manageriale ale candidaţilor la funcţia de decan de la Facultăţile de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Teologie Romano-Catolică, Matematică-Informatică, Business, Teologie Reformată, Drept, Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), Teologie Ortodoxă şi Litere.

Dumitru Matiş, actualul decan al FSEGA, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat. "A fost un interviu normal, toată conducerea universităţii era în temă cu ceea ce s-a făcut în facultate", a declarat Matiş cu privire la audierea la care a luat parte vineri. Universitarul îşi bazează programul managerial pe dezvoltarea cercetării şi pe un sistem de educaţie centrat pe rezultatele învăţământului. "Ţinând seama că universitatea noastră e încadrată în primele universităţi din ţară de cercetare avansată şi educaţie m-am dus în programul managerial pe un sistem educaţional centrat pe rezultatele învăţământului, pe crearea de competenţe, de spirit antreprenorial, pe pregătirea specialiştilor care să conducă economia românească în viitor. Trebuie să generăm cunoaştere, să formăm caractere puternice şi prin activităţi extracurriculare", a spus Matiş Acesta doreşte ca toate domeniile facultăţii, care au fost evaluate anul trecut de Ministerul Educaţiei, să se încadreze la nivelul A, cel mai înalt nivel de educaţie.

"Trebuie să intensificăm activitatea cercetării ştiinţifice, creşterea vizibilităţii şi încercarea ca toate domeniile să se încadreze la nivelul A pentru că avem câteva specializări la nivelul B", a precizat Matiş. Şi candidatul Răzvan Nistor de la FSEGA a discutat cu conducerea universităţii despre obiectivele sale. "A fost o evaluare bazată pe elemente de natură subiectivă. Interviul a durat 40 de minute şi au fost la discuţii rectorul şi prorectorii. Aştept rezultatele evaluării în 26 aprilie. Am fost întrebat de situaţia cercetării şi rezultatele ierarhizării unor domenii de studii în cadrul facultăţii şi despre potenţialul dezvoltării", a precizat Răzvan Nistor.

Profesorul Emil Popa de la FSEGA candidează pentru funcţia de rector, însă nu a putut fi contactat. Astăzi îşi vor prezenta în faţa rectorului UBB programele manageriale candidaţii de la Facultatea de Teatru şi Televiziune, de la Studii Europene şi de la Istorie şi Filozofie. Mâine vor avea loc audierile candidaţilor de la Facultăţile de Chimie şi Inginerie Chimică, Educaţie Fizică şi Sport şi Geografie, în timp ce miercuri îşi vor prezenta programele candidaţii de la Facultăţile de Ingineria Mediului, Teologie Greco-Catolică şi Biologie şi Geologie. Rectorul UBB va audia joi şi candidaţii de la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Fizică şi Sociologie şi Asistenţă Socială. Rezultatele alegerilor vor fi cunoscute în cursul zilei de vineri.

 

Comenteaza