Alexandru Rafila, declaraţii despre sursa septicemiei lui Florin Piersic

Alexandru Rafila, declaraţii despre sursa septicemiei lui Florin Piersic

După ce s-a vehiculat ideea că actorul Florin Piersic s-ar fi infectat în cursul procedurilor medicale după internările din ultima lună, a intervenit ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, cu declaraţii despre acest subiect. 

Actorul Florin Piersic a fost transferat joi, la Spitalul Foişor din Bucureşti, pentru o intervenţie ortopedică, absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecţie, proteza la genunchi. Pacientul, în vârstă de 88 ani prezenta o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul protezei totale de genunchi, având totodată multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă fiind cea cardiacă.

Medicii de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca au afirmat, miercuri, că actorul Florin Piersic avea septicemie când a fost adus la cardiologie de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. Reprezentanţii clinicii de cardiologie a afirmat că Florin Piersic nu a contactat infecția în Spitalul Militar din Cluj și că la originea acesteia ar putea fi mai multe cauze, inclusiv de la o branulă pe care o avea actorul. 

Rafila: Nu a fost infecţie nosocomială

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi seara că nicidecum nu se poate vorbi despre o infectare a actorului Florin Piersic în cursul procedurilor medicale. 

"Nu este vorba despre o infecţie dobândită în spitalele prin care a trecut, în ultima lună, domnul Florin Piersic, nici cele două de la Cluj, nici cele două din Bucureşti, pentru că infecţia era preexistentă, iar procedurile care au fost aplicate, respectiv la Cluj - un lavaj al acestei proteze de genunchi şi ulterior extragerea la Institutul Inimii din Cluj a acelui stimulator cardiac, care era infectat, n-au făcut altceva decât să încerce să înlăture infecţia, nicidecum nu putem să discutăm de o infectare a pacientului în cursul procedurilor medicale", a precizat Rafila într-o intervenţie la un post TV, transmite stirileprotv.ro.

Actorul Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de Ortopedie "Foişor", fiindu-i extrasă proteza de genunchiul stândg despre care medicii spun că ar fi principala sursă de infecţie în întregul organism. Acestuia i-a fost implantată o proteză temporară, tip spacer, purtătoare de antibiotic, iar în prezent se află în ATI într-o stare stabilă, a informat, printr-un comunicat de presă, unitatea sanitară.

Comenteaza