Alexandru Uioreanu rămâne în arest

Alexandru Uioreanu rămâne în arest
UPDATE Tribunalul Cluj a decis în urmă cu puţine momente prelungirea arestului preventiv în cazul lui Alexandru Uioreanu. Decizia instanţei a fost atacată cu recurs de avocatul minorului şi se va judeca săptămâna viitoare la Curtea de Apel Cluj.

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj a fost arestat în seara zilei de 20 decembrie 2012, după ce a fost reţinut de procurorii DIICOT sub acuzaţia de trafic şi consum de droguri. Împreună cu Alexandru Uioreanu, în vârstă de 16 ani, au fost arestaţi de Tribunalul Cluj alţi doi tineri, majori, mai exact fraţii Nagy Ferenc şi Nagy Gyongyver. Alexandru Uioreanu a primit un mandat de arestare de doar 19 zile, el fiind minor. Potrivit legii penale minorii pot primi mandate de arestare de maxim 20 de zile. Hotărârea Tribunalului Cluj a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Cluj, însă fără succes. În 28 decembrie, magistraţii Curţii de Apel au menţinut decizia colegilor de la Tribunal.

Astăzi, Tribunalul Cluj a luat în dezbatere prelungirea mandatului de arestare al tânărului Uioreanu, procurorii DIICOT cerând ca acesta să fie ţinut încă 20 de zile după gratii. Pe de altă parte, avocatul lui Uioreanu, Tiberiu Ban, a susţinut în faţa judecătorului inutilitatea menţinerii acestei măsuri faţă de clientul său. "Starea de arest nu se justifică. Alexandru Uioreanu a colaborat cu organele de anchetă şi chiar a indicat persoanele care trebuie audiate în acest caz, e vorba de persoanele cu care a consumat drogurile. Apoi, e vorba de cantitatea mică de haşiş, în total vorbim de 130 de grame, consumate şi vândute în decurs de mai multe luni", a arătat avocatul pentru ziuadecj.ro.

Alexandru Uioreanu este închis în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, unde se află spaţii destinate şi minorilor.

UPDATE Tribunalul Cluj a decis în urmă cu puţine momente prelungirea arestului preventiv în cazul lui Alexandru Uioreanu. Alexandru Uioreanu a fost adus în această dimineaţă în faţa instanţei.

 

Comenteaza