Alt judecător, aceeaşi decizie: Apostu rămâne în arest

Alt judecător, aceeaşi decizie: Apostu rămâne în arest
Nici magistratul Curţii de Apel Mureş care a preluat dosarul Apostu (foto) după abţinerea judecătoarei Mihaela Creţu nu a fost mai blând faţă de fostul primar al Clujului. Apostu rămâne în arest, a decis ieri judecătoarea Floare Găzdac.


Curtea de Apel Mureş a verificat, în urmă cu două zile, legalitatea şi temeinicia menţinerii arestului preventiv în cazul lui Sorin Apostu, procedură care se repetă în mod obligatoriu la interval de 60 de zile de arest. Fostul primar al Clujului se află după gratii de aproape 10 luni, fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj de infracţiuni de corupţie. Avocaţii lui Apostu au cerut instanţei să înlocuiască măsura arestului cu obligaţia de a nu părăsi ţara, însă judecătoarea Găzdac a decis ieri că acesta trebuie să rămână în penitenciar.

Nici cererile lui Călin Stoia, inculpat în acelaşi dosar, şi judecat în libertate după ce a stat cinci luni în arest, nu au fost admise de instanţa din Mureş. Omul de afaceri Călin Stoia, director al companiei de salubritate Brantner Vereş, a cerut să i se revoce obligaţia de a nu părăsi ţara, dar şi interdicţia de a lua legătura cu câteva angajate ale sale, martore în proces. Avocaţii lui Apostu şi Stoia vor ataca hotărârea Curţii de Apel Mureş la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. "Am făcut déjà recurs. În ceea ce priveşte abţinerea doamnei judecător Creţu, este o decizie legală. Dacă nu făcea cerere de abţinere, înaintam noi o cerere de recuzare", a declarat avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghiţă Mateuţ. Şi avocatul lui Stoia, Sergiu Bogdan, a arătat că va ataca hotărârea Curţii de Apel Mureş cu recurs.

 

Comenteaza