Alt PRĂDĂTOR SEXUAL "acoperit" de profesorii de la SNSPA / "Aţi ştiut... Și lumea mea s-a prăbușit. Am lacrimi în ochi. Și stare de vomă"

Alt PRĂDĂTOR SEXUAL "acoperit" de profesorii de la SNSPA / "Aţi ştiut... Și lumea mea s-a prăbușit. Am lacrimi în ochi. Și stare de vomă"
| Foto: sursa - cotidianul.ro

Scandalul sexual de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) capătă amploare, iar Alfred Bulai nu era singurul prădător sexual despre care victimele spun că se ştia în instituţia de învăţământ. 

După ce profesorul Alfred Bulai a fost acuzat de mai multe foste și actuale studente că le-a hărţuit sexual, încă o figură proeminentă a SNSPA este învinută a fi ”prădător sexual”. Este vorba despre sociologul Marius Pieleanu, acuzat marți seara public de către fostul deputat și ministru Ana Birchall că a hărțuit-o sexual în anul 2008.

„Aș vrea să te vizualizez epidermic”, „vreau să te fac vedetă”, „ești prea frumoasă ca să fim amici”. Când eu eram hărțuită sexual de sociologul-profesor-star TV-făcător de sondaje Marius Pieleanu în 2008, unde erau marii bărbați de stat să mă apere? De ce, după ce presa a scris atunci despre modul scârbos în care Pieleanu mă agresa, nu a existat nicio investigație de presă, iar marele profesor a continuat să fie chemat în studiourile de televiziune? (...) Toți știau. Profesorii de la SNSPA știau că atât Bulai, cât și Pieleanu sunt doi prădători sexuali. Colegii din PSD știau de la mine ce mi-a făcut Pieleanu", a scris Ana Birchall pe Facebook. 

O altă dovadă că se ştia despre comportamentul sociologul Marius Pieleanu este ceea ce relatează cotidianul.ro.  O fostă studentă a dezvăluit atitudinea pe care ar fi avut-o profesoara de la SNSPA Mihaela Miroiu când i-a cerut, disperată, ajutorul deoarece profesorul Marius Pieleanu i-ar fi făcut avansuri. Comentariul fostei studente (Claudia Radu) la postarea profesoarei Mihaela Miroiu, postare ștearsă sau limitată între timp, sună astfel:

„Doamna profesoară, v-am îndrăgit mult, tare mult. Erați așa cum mi se părea mie că trebuie să fim noi, toate fetele și femeile, în urmă cu mai bine de 20 de ani. V-am ales și ați acceptat să îmi fiți coordonatoare de lucrare de licență, master, apoi doctorat. Sorbeam fiecare cuvânt pe care ni-l spuneați la cursuri sau în discuțiile amicale.

Și am venit și v-am spus, tremurând, cum Pieleanu îmi face avansuri de câteva luni, și cum risc să nu pot intra în examenul de licență din cauza lui. Și asta pentru că i-am refuzat avansurile. Eram în primii zece studenți din an, bursieră în toți cei 4. Mi-ați cerut răgaz să vorbiți cu el, apoi mi-ați spus că trebuie să merg să rezolv asta între patru ochi, că nu puteți interveni în relația profesor și student. Și lumea mea s-a prăbușit. Tocmai ne spuseseți la un curs că, în caz de agresiune, victima nu trebuie pusă niciodată față în față cu agresorul.

Și acum, la mai bine de 20 de ani, am lacrimi în ochi când îmi amintesc. Și stare de vomă când îl văd la TV. Ați știut! Ați știut și după câțiva ani, când am venit să vă zic că nu scap de furia lui, că încearcă să mă vorbească de rău pe unde întâlnesște oameni care mă cunosc, că striga injurii după mine pe stradă când ne întâlnim întâmplător. Ați știut…”

Comenteaza