"Am mers o oră şi jumătate în zăpadă până la genunchi" FOTO

Ajutoare în alimente pentru o familie cu 13 copii şi pentru o altă familie, lângă staţiunea Băişoara, în zone puternic afectate de ninsorile din ultima perioadă. „Nu se putea ajunge decât pe jos sau, eventual, cu elicopterul", a explicat unul dintre membrii expediţiei.

Cele două famili au primit alimente de bază - făină, ulei şi zahăr, dulciuri, apă şi medicamente. Prima dintre familii locuieşte în satul Frăsinet din comuna Băişoara, unde echipa a ajuns cu o maşină de teren. „De la drum am urcat o oră şi treizeci de minute, în condiţii şi echipament de iarnă, cu bocanci, parazăpezi, şapcă commando şi mănuşi. Zăpada era până la glezne sau genunchi", spune unul dintre membrii expediţiei, Oliver Kiss, pentru ziuadecj.ro.


O altă familie izolată, ce locuieşte aproape de staţiunea Băişoara, a fost ajutată astăzi.

„Sunt greu de imaginat condiţiile în care trăiesc aceste persoane. Fiecare ajută cum poate: prin donaţii în bani pentru ca noi să cumpărăm alimente, sau prin faptul că duce, cu oameni obişnuiţi cu mersul în condiţii de iarnă pe munte, aceste ajutoare acelora, care au mare nevoie de ele", a spus Oliver Kiss.

 

Comenteaza